Απόλυση στην εταιρεία ταχυμεταφορών EASY MAIL

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Στις 12 Ιουνίου η εταιρία παροχής υπηρεσιών EASY MAIL που έχει ως αντικείμενο την ταχυδρόμηση – ταχυμεταφορά , απόλυσε τον συνάδελφο και μέλος της ΑΠΕΤΤ Νίκο Σ.
Μια ενημέρωση που έγινε στον συνάδελφο χωρίς να του πουν γιατί έγινε η συγκεκριμένη απόλυση, βέβαια θα δούμε κατά πόσο είναι αληθινός ή ψεύτικος ο λόγος αυτής στην επερχόμενη τριμερή που θα γίνει στην επιθεώρηση εργασίας στην Καλλιθέα στις 25 Ιουλίου .
Το θέμα πάντως είναι πως αυτή την στιγμή τα αφεντικά της EASY MAIL, διάλεξαν να διώξουν ένα συνάδελφο που ήταν από τους πρώτους στο ανθρώπινο δυναμικό της, που δεν είχε φέρει προβλήματα, που εργαζόταν με σύμβαση αορίστου χρόνου και απολύθηκε πριν να κλείσει χρόνο μέσα στην εταιρία αυτή και αποκτήσει το δικαίωμα της αποζημίωσης, χωρίς φυσικά αυτή (η αποζημίωση) να είναι το μόνο ζητούμενο που θέλουμε να βγάλουμε και να αναδείξουμε σε αυτή την απόλυση .
Για τον Νίκο Σ. δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε πολλά, ήταν από αυτούς που κράτησαν και κρατούν των αγώνα στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω, είναι ο συνάδελφος που είναι εκεί που χρειάζεται ένας αγώνας αλληλεγγύη, παρ όλες τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μιας και είναι ο μόνος που εργάζεται στην οικογένεια του και αυτό για εμάς σαν συλλογικό εργατικό σχήμα σημαίνει πολλά.
Κάποιοι αποφάσισαν να ανοίξουν πόρτες στα αφεντικά με το πρόσχημα της εργασιακής ειρήνης και της λογικής “δουλειά να υπάρχει”, επειδή όμως το να σε απολύουν χρησιμοποιώντας το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο για να μην κλείσεις χρόνο και αποκτήσεις δικαιώματα στην εργασία και ας είσαι “σωστός” την ώρα που κρατά τους κομματάδες (με ό,τι συνεπάγεται ) στην εργασία, μας βάζει σε σκέψεις…
Για ακόμα μια φορά με τις βαστάζικες λογικές των “ορθολογιστών” δήθεν συνδικαλιστών σε οποιοδήποτε επίπεδο, φτάνουμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.
Βέβαια ο λαός λέει κάθε πράγμα στον καιρό του, αυτή τη στιγμή σαν ΑΠΕΤΤ έχουμε το καθήκον και όχι την υποχρέωση να δώσουμε και αυτό τον αγώνα μέσα στην ταχυμεταφορά, με το μόνο τρόπο που ξέρουμε, κάνοντας γνωστό το συμβάν στην κοινωνία, να ανοίξουμε την διαδικασία σε αυτούς που μέχρι τώρα στάθηκαν στο πλευρό μας σε οποιαδήποτε εργατική παρέμβαση, ώστε να έχουμε θετική εξέλιξη που δεν είναι άλλη από το να γυρίσει στην εργασία του ο συνάδελφος με τα ίδια εργατικά δικαιώματα.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ , ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ, ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 στην επιθεώρηση εργασίας (Αραπάκη 6 Καλλιθέα).
Αθήνα 7 Ιούλη 2014
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης