Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχισθεί ο εμπαιγμός;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχισθεί ο εμπαιγμός;
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, κατόπιν της «επιτυχούς» πρόσφατης εθελουσίας, κατά την οποία αποχώρησαν περίπου 2.500 τακτικοί υπάλληλοι της προκηρύσσει Διαγωνισμό για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του Κλάδου Κύριου Προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Μονάδων του Δικτύου καταστημάτων εκτός Αττικής.

Ετοιμάζεται για νέες προσλήψεις ενώ συντηρεί στο δυναμικό της περίπου 1.000 εργαζομένους μέσω εργολαβικών εταιρειών, για ένα αέναο έργο, αφού η διάρκειά του φτάνει μέχρι και τα 18 έτη. Αρνείται επιδεικτικά έστω και μία συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου που τους εκπροσωπεί, και αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των άμεσων εργοδοτών τους (π.χ. πληρωμή μέρους του μισθού τους με κουπόνια, μη επιστροφή νέων μητέρων στα προηγούμενα καθήκοντά τους, αδικαιολόγητες απολύσεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου επί σειρά ετών).
Επιπλέον οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους αποκλείονται εκ προοιμίου από τον διαγωνισμό. Δεν έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή, αφού το όριο ηλικίας για τους υποψηφίους είναι τα 30 χρόνια.
Η παραπάνω προκήρυξη αποτελεί στάχτη στα μάτια του κόσμου, αφού το σύνολο των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, τακτικών και μη, γνωρίζει καλά ότι το κενό που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ μεγαλύτερο.
Ζητούμε συνάντηση με τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για να τεθούν τα θέματα της ίσης μεταχείρισης, της ένταξης όλου του προσωπικού στον Κανονισμό Εργασίας και της λήξης της επαίσχυντης ενοικίασης εργαζομένων για μια Τράπεζα που θέλει πράγματι να προχωρήσει μπροστά, και να αποτελέσει το πρότυπο, για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα. Ζητάμε την συμπαράσταση των Συλλόγων του τακτικού προσωπικού για να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Το Δ.Σ. του
ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης