Διαμαρτυρία έξω από τον ΙΑΝΟ για τις απολύσεις

ianos01Το Σάββατο 19/7/2014 κατά τις 11 πμ ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής με τη συμμετοχή αρκετών συναδέλφων και αλληλέγγυων προχωρήσαμε σε παρέμβαση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα (επί της Σταδιου) για την εκδικήτική απόλυση δύο συναδέλφων μας από το bazaar του Ιανού, έπειτα από την άρνηση τους να υπογράψουν κείμενο της εργοδοσίας υπέρ των scanner και να εργαστούν πολλές παραπάνω ώρες στην πρόσφατη μετακόμιση του bazaar. Η παρέμβαση διήρκησε 2 ώρες περίπου με μοίρασμα κειμένου (βλ. παρακάτω) εντός κι εκτός του Ιανού, με ενημέρωση μέσω ντουντούκας, με συνθήματα, με πανό ενάντια στις απολύσεις και τα μηχανάκια-scanners της αναξιοπρέπειας, πανό τα οποία και κρατούσαμε στεκόμενοι μπροστά από της εισόδους του βιβλιοπωλείου και του μουσικού Ιανού, και με συζητήσεις με διερχόμενους και το αναγνωστικό κοινό. Σε συνέχεια της ενημέρωσής μας προς τους τελευταίους για την υπόθεση και γενικά για τις εργασιακές συνθήκες κάτεργου που εφαρμόζονται στον Ιανό, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών επέλεγε να μην εισέλθει στο βιβλιοπωλείο, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία και κουράγιο και δύναμη προς εμάς για τη συνέχιση του αγώνα μας.

 

Ύστερα κινηθήκαμε συλλογικά για μια αντίστοιχη παρέμβαση προς το νέο BAZAAR του Ιανού επί της Ακαδημιας, όπου και ολοκληρώσαμε τη δράση μας για την ημέρα εκείνη.
Μία μέρα πριν οι συνάδελφοι προχώρησαν και σε σχετική καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
Επίσης σημειώνουμε ότι κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν απολυθεί ή έχουν εξώθηθεί σε παραίτηση και άλλοι συνάδελφοι από τον Ιανό Αθήνας και από τον Ιανό Θεσσαλονίκης, συνάδελφοι που επίσης δεν υπέγραψαν το εν λόγω κατάπτυστο κείμενο.
Ακολουθούν επιπλέον φωτογραφίες από την παρέμβαση:

ianos02 ianos03

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης