απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Σωματείου Εργαζομένων WIND‏

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9/10/2014
Ούτε ένα βήμα πίσω
Προχωράμε μαζί για την υπογραφή ΕΣΣΕ
Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση έχει εξαπολύσει επίθεση στο σωματείο μας. Μέσω πολλαπλών εξωδίκων μας κατηγορεί ακόμα και για έλλειψη σοβαρότητας. Είναι προφανές (και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό), ότι τη σοβαρότητα την αντιλαμβανόμαστε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από την διοίκηση της WIND.

Για εμάς είναι εξόχως σοβαρό θέμα οι απολύσεις συναδέλφων μας, γιατί αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνουν για τους ίδιους και για τις οικογένειες τους. Ο σοβαρός χειρισμός λοιπόν για ένα σωματείο είναι οι περιοδείες, οι συζητήσεις, το άμεσο κάλεσμα γενικής συνέλευσης και οι κινητοποιήσεις για τη υπεράσπιση των θέσεων εργασίας. Όπως και πράξαμε το καλοκαίρι.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία της διοίκησης, που θα επιθυμούσε να διαπραγματεύεται με ένα σωματείο που να της αναγνωρίζει το διευθυντικό δικαίωμα να απολύει συναδέλφους με χρόνια προσφοράς. Ας το καταλάβει λοιπόν, σε κάθε απόλυση που θα επιχειρεί θα μας βρίσκει απέναντι. Θέλουν να συνεχίζουν να κερδίζουν και μέσα στην κρίση, θέλουν να συνεχίζουν να ενταντικοποιούν την εργασία μας, να δίνουν εργολαβίες, να απολύουν, να αντικαθιστούν τους παλιούς εργαζόμενους με λίγους και νεότερους χωρίς δικαιώματα. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!
Η εταιρία αυτό που δεν λέει είναι ότι, ούτε είχε αλλά ούτε και έχει καμία διάθεση να υπογράψει συλλογική σύμβαση, ώστε να μπορεί να προσλαμβάνει εργαζόμενους με μισθούς και δικαιώματα της «αγοράς». Επιπλέον όπως διαμορφώνεται το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες με τις επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις στις οποίες συμμετέχει  πρωταγωνιστικά και  η WIND, μια συλλογική σύμβαση είναι «βαρίδι» γι” αυτή. Γιατί θα έπρεπε π.χ σε μια πιθανή συγχώνευση με την Forthnet να αναγνωρίσει τους ίδιους μισθούς και δικαιώματα σε όλους.
Δεν λέει βέβαια την αλήθεια. Δεν τοποθετείται επί της ουσίας απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας. Ούτε καν στις περίφημες συναντήσεις με εργαζομένους δεν λέει κάτι πέρα από γενικόλογα. Χρησιμοποιεί προφάσεις για να κερδίσει χρόνο μέχρι το τέλος της μετενέργειας της υπάρχουσας σύμβασης. Φτάνει μέχρι το σημείο να επικαλείται την αποκατάσταση της αλήθειας την οποία σας αποκρύπτει δήθεν το σωματείο. Της υπενθυμίζουμε ότι ακόμα υπάρχουν στα mailboxes μας τα email στα οποία μας καθησύχαζε ότι «συνεχίζουμε όπως ήμαστε» και από τότε έχουμε μείνει περίπου οι μισοί, όπως επίσης ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η διοίκηση του HR διαβεβαίωνε σε συναντήσεις με εργαζόμενους ότι επιθυμεί την υπογραφή σύμβασης και θα το κάνει αν χρειαστεί και με δική της πρωτοβουλία.
Τονίζουμε ότι εξώδικα και απειλές δεν τρομάζουν το σωματείο μας. Αυτό που φαίνεται καθαρά είναι η ανάγκη συσπείρωσης όλων μας σε αυτό. Έχουμε τη δύναμη να ανακόψουμε το νέο κύμα απολύσεων και να υπογράψουμε νέα συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Αυτό όμως δεν θα μας χαριστεί από κανέναν, θα το επιβάλουμε με τους αγώνες και την ενότητα μας.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά Οι εργαζόμενοι στην Wind απαιτούμε την ανανέωση της επιχειρησιακής συλλογικής μας σύμβασης, με ενσωμάτωση των παρακάτω όρων:
·         Καμία μείωση μισθών – καμία κατάργηση επιδομάτων
·         Ενσωμάτωση των χαμένων-παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
·         Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
·         Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
·         Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης – Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση – αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
·         Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Wind με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την Wind
·         Όχι σε απολύσεις – εργολαβίες
·         Καμία αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών μας σχέσεων
·         Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού
·         Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών.
Επίσης, απαιτούμε
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας- παύση των απολύσεων
  • Ανανεώσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου
  • Οριστική παύση μεταφοράς αντικειμένων και εργαζομένων σε εργολάβους.
 
Οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε συλλογικά για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς για εμάς όρους. Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. του Σωματείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Απαιτούμε από τη διοίκηση της Wind να σταματήσει τους εκφοβισμούς και τις προσπάθειες φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων, με τις διώξεις που ασκεί εναντίον του Σωματείου (όπως τα εξώδικα και οι συκοφαντίες εναντίον του Σωματείου), και να προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με το Σωματείο μας, ώστε να οριστικοποιηθεί η υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης μέχρι τη λήξη της μετενέργειας (Νοέμβριος 2014). 
Ενωμένοι με το Σωματείο, Συμμετέχουμε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε
Η Γενική Συνέλευση