Ψήφισμα – διαμαρτυρία Σ.Υ.Β.Χ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr, http://bookworker.wordpress.com/

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κανείς αγωνιστής από την Τουρκία δεν πρέπει να εκδοθεί!

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!

Τον τελευταίο καιρό η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εφόδους σε σπίτια πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει, τους φυλακίζει και δρομολογείται η έκδοσή τους στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του BULUT YAYLA που τον απήγαγαν στη μέση του δρόμου, τον παρέδωσαν στο καθεστώς Ερντογάν με τρόπο γκανγκστερικό, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως η σύλληψή του έγινε στην Τουρκία!

Το ελληνικό κράτος προωθώντας το δόγμα περί της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» επιτίθεται στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που ζουν στην Ελλάδα. Ακόμη και το καθεστώς του πολιτικού ασύλου που έχει δοθεί στους αγωνιστές από την Τουρκία, δεν στέκεται εμπόδιο στην επιθετικότητα αυτή. Το ελληνικό κράτος πιστό στις «αντι-τρομοκρατικές» συμφωνίες (φανερές ή κρυφές) που έχει συνάψει, έχει αποφασίσει να «ξεριζώσει» από τη χώρα την παρουσία τους.

Το ελληνικό κράτος επιτίθεται ταυτόχρονα και στα δικά μας κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Κάθε σπιθαμή που κερδίζει, όποιον και αν χτυπά, είναι εναντίον όλων μας. Δεν πρέπει να περάσει η κρατική και δια-κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Όταν μιλούν για τρομοκράτες, εμείς σκεφτόμαστε τα κράτη, τις κυβερνήσεις, τους καπιταλιστές, την αστυνομία, τους εξουσιαστές…

Τέσσερις αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές και υπάρχει γι’ αυτούς αίτημα για την έκδοσή τους, από Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία. Το «έγκλημά» που τους καταλογίζεται από τις χώρες αυτές είναι η πολιτική τους δράση. Αν ο AHMET DUSGUNYUKSEL εκδοθεί στην Γερμανία θα φυλακιστεί για 3 χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης. Πολύχρονη φυλάκιση περιμένει και τον ERDOGAN CAKIR, αν εκδοθεί στη Γαλλία. Η έκδοση στην Τουρκία των HASAN BIBER και MEHMET YAYLA θα σημαίνει για τους δύο αγωνιστές φυλάκιση, βασανιστήρια, εξόντωση.

Οι 4 φυλακισμένοι αγωνιστές βρίσκονται σε απεργία πείνας αορίστου χρόνου από τις 24 Σεπτέμβρη για να διατρανώσουν την αλήθεια και το δίκιο τους. Βρίσκονται σε απεργία πείνας αορίστου χρόνου ενάντια στις άδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και με αίτημα τη μη έκδοσή τους.

Οι Έλληνες αγωνιστές, οι συλλογικότητες του κοινωνικού και εργατικού κινήματος δεν μπορούμε παρά να μείνουμε πιστοί στις αρχές της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ο αγώνας των αγωνιστών από την Τουρκία είναι και δικό μας αγώνας. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους.

Ο Σύλλογός μας υποστηρίζει τα αιτήματά τους. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σε μια επιλογή (την έκδοση των αγωνιστών στους διώκτες τους), η οποία είναι πέρα και έξω από κάθε λογική δικαίου, ανθρωπιάς, σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έζησε δραματικά την προσφυγιά, τις πολιτικές διώξεις, ακόμα και το φασισμό διαθέτει εξαιρετική ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να μην ενεργήσει αντίθετα από τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός περιβάλλει με αισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης και υποστήριξης τους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία, οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό τους.

Να ακουστεί η φωνή των απεργών πείνας. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τις διώξεις. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης