Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΕΣΕ για intelingua

Η Ελευθεριακη συνδικαλιστική ένωση (Ε.Σ.Ε) Αθηνας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των έξι εργαζόμενων εκπαιδευτικών στο κέντρο ξένων γλωσσών Interlingua (Έφη Πανοτοπούλου, Πένυ Σταματάκου, Αθηνά Μούρτζιου, Σουζάνα Βάσκεζ, Κούνικο Νικητάκη και Γιώργος Παντελαίος) και ζητάει από το δικαστήριο να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγωγών των εργαζομένων κατά της εν λόγω επιχείρησης που τους οφείλει μεγάλα ποσά δεδουλευμένων.

Από τον Οκτώβριο του 2010 η διοίκηση της επιχείρησης με επικεφαλής το Γιώργο Πετρίδη, προφασιζόμενη την οικονομική κρίση, σταμάτησε να καταβάλλει δεδουλευμένα στους καθηγητές, οι οποίοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αφού όλες οι προσπάθειές τους να βρουν λύση έπεσαν στο κενό, καθώς η εργοδοσία έλεγε ψέματα ορίζοντας προθεσμίες πληρωμής τις οποίες ποτέ δεν τήρησε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, και να αντιμετωπίζουν εκ μέρους της εργοδοσίας τις απειλές της απόλυσης και της ανεργίας. Από τον Απρίλιο του 2011, όταν οι έξι καθηγητές ξεκίνησαν την επίσχεση εργασίας, και σε όλα αυτά τα τρία χρόνια των διεκδικήσεων τους, έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις έξω από την έδρα της επιχείρησης, σε προκήρυξη απεργίας, σε καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, στο υπουργείο εργασίας και το ΙΚΑ, σε δελτία τύπου και συνεντεύξεις, ενώ δίπλα τους έχουν σταθεί συνδικαλιστικοί φορείς. Η πολλαπλά καταγγελλόμενη εργοδοσία και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Πετρίδης, παρά τις αστείες και ευφάνταστες δικαιολογίες που επικαλέστηκαν, έχουν υποβληθεί σε κυρώσεις και τους έχει συσταθεί η καταβολή των δεδουλευμένων από το υπουργείο και την επιθεώρηση εργασίας, έχουν συνομολογήσει τις οφειλές τους, αλλά προκλητικά συνεχίζουν να μη συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους. Έχουν πλέον εξαφανιστεί από προσώπου γης, αγνοώντας τις συναλλαγματικές που υπέγραψαν που τους δεσμεύουν σε αποπληρωμή των εργαζομένων, ενώ τους έχει γίνει και έξωση από το χώρο όπου στεγαζόταν η επιχείρηση λόγω επιπλέον οφειλών. Στα δικαστήρια που έχουν γίνει ως τώρα, η πλευρά της εργοδοσίας δεν έχει καν εμφανιστεί. Επιπλέον, η επιχείρηση, παρότι έχει παραρτήματα ανά την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν έχει ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της. Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Πετρίδης και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι της Interlingua και όσοι τους εκπροσωπούν, δεν αποτελούν μόνο εργοδότες που με τις μεθοδεύσεις τους έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους στην ανέχεια, αλλά και σε ύποπτα άτομα που δε συμμορφώνονται με τη στοιχειώδη εργατική και εκπαιδευτική νομοθεσία και με όσα τους έχουν σωστά επιβληθεί.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, που αποτελεί κανόνα σε όλη την ιδιωτική εκπαίδευση, με απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, οι έξι εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία και σε κακή οικονομική κατάσταση αδυνατώντας να έχουν τα απαραίτητα προς το ζην. Σε ηθικό όμως επίπεδο είναι δικαιωμένοι. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ε.Σ.Ε. και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει ανυποχώρητα για το δίκιο και τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, στέκεται αλληλέγγυο δίπλα τους, απαιτεί τη δικαίωσή τους και στο δικαστήριο, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των ιθυνόντων της Interlingua.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης