Αποκλεισμένος ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου: νέα κοινότητα αγώνα

Σήμερα Τετάρτη από τις 6:30 το πρωί πλήθος κόσμου πραγματοποιήσαμε αποκλεισμό των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Δημήτριο, ύστερα από σχετική απόφαση της ανοικτής συνέλευσης κατοίκων, εργαζομένων και ανέργων που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο.

Σπάμε στην πράξη τους διαχωρισμούς γιατρού-ειδικού διαμορφώνοντας μία κοινή διαδικασία κατοίκων, εργαζόμενων και ανέργων, συνταξιούχων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, για μία κοινή στο κάτω κάτω υπόθεση.

Ο αποκλεισμός διήρκησε μέχρι τις 7 το απόγευμα, όταν και πραγματοποιήσαμε τη νέα ανοικτή συνέλευση μας. Στη διάρκεια της ημέρας μοιράστηκαν 100άδες κείμενα και κολλήθηκαν αφίσες. Το πρωί στις 7 μία υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ προσήλθε να “παραδώσει το κτίριο” κατά δήλωσή της. Έδειξε το ποιόν της και τα όρια της κλαδικής περιχαράκωσης, όταν εκνευρίστηκε που την αποτρέψαμε και έφυγε απειλώντας να καλέσει την αστυνομία. Άξιος ο μισθός της.

Η σημερινή μαζική συμμετοχή στην απογευματινή συνέλευση, με κοντά 150 άτομα, διαμόρφωσε μία νέα κοινότητα αγώνα, την “πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων από Άγιο Δημήτριο, Δάφνη και γύρω περιοχές για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης”.

Κοινός δηλωμένος στόχος μας είναι να αντισταθούμε στη σχεδιαζόμενη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Και ο χώρος του αποκλεισμού να αποτελέσει ένα συνεχόμενο κέντρο αγώνα με στόχο την άμεση επαναλειτουργεία των ιατρείων.

Καλούμε κάθε κάτοικο να συμμετάσχει στον αποκλεισμό του ΕΟΠΥΥ.

Στις 12:00 καλούμε σε νέα συγκέντρωση και στις 19:00 σε νέα ανοικτή συνέλευση στον πεζόδρομο του ΙΚΑ. Επίσης απευθύνουμε έκκληση σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή να συνδράμει στην επαναλειτουργία τους.

Θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε τακτικά για τις εξελίξεις από αυτό το blog.

Αφήστε μια απάντηση