Επιτυχημένη η 24ωρη απεργία σε Wind / Vodafone

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

Επιτυχία σημείωσε η πανελλαδική 24ωρη απεργία στη VODAFONE, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ενάντια στην ίδρυση της ‘νέας εταιρείας’ και την μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του τεχνικού προσωπικού. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική 24ωρη απεργία και στη WIND με το ίδιο αίτημα και με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Παλλήνης, που προορίζονται για έδρα της ‘νέας εταιρείας’, παρέμειναν κλειστές όλη την μέρα καθώς η απεργία είχε καθολική συμμετοχή. Πολλοί ήταν οι συνάδελφοι που απείργησαν από τα τηλεφωνικά κέντρα της Πειραιώς και του Κηφισού, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στα τμήματα που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Χαλανδρίου.

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στην Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ημέρας της απεργίας στην Παλλήνη. Το παρόν έδωσε η πλειοψηφία των εργαζομένων τεχνικών στην Παλλήνη, που εμπλέκονται άμεσα στο σχέδιο μεταφοράς στη νέα εταιρεία, και δεκάδες εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα. Η Συνέλευση διήρκησε δυόμιση ώρες, έγινε πλούσια συζήτηση και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις με ομοφωνία ή συντριπτική πλειοψηφία. Εκτός από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού, που υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, αποφασίστηκε:

1) Η πραγματοποίηση δυο 24ωρων Πανελλαδικών Απεργιών στην VODAFONE την Παρασκευή 7 Μαρτίου και την Δευτέρα 10 Μαρτίου, ημέρες που η Διοίκηση σχεδιάζει την πραξικοπηματική μεταφορά των εργαζομένων στη νέα εταιρεία.

2) Νέα Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Δευτέρα 10 Μαρτίου για την εκτίμηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων μας.

3) Κατάθεση στη Διοίκηση υπομνήματος στο οποίο ζητείται μέχρι την Τρίτη 4 Μαρτίου, έγγραφη εγγύηση των θέσεων εργασίας, των απολαβών και των συνθηκών εργασίας για όποιον συνάδελφο τεχνικό αποδεχτεί την μεταφορά του στη νέα εταιρεία.

Σχετικά με το σημείο (3), το πλήρες κείμενο του υπομνήματος, όπως στάλθηκε στη Διοίκηση το απόγευμα της ημέρας της απεργίας, επισυνάπτεται. Την επομένη, Σάββατο 1 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γλ. Περσιάνης απάντησε (για πρώτη φορά σε αίτημα του Σωματείου μας) ότι ‘θα επανέλθει την Τρίτη 4 Μαρτίου’. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσουμε άμεσα όλους τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι,

Εδώ κι έναν χρόνο το Σωματείο μας αντιστέκεται σταθερά και αταλάντευτα στην μεταφορά των τεχνικών στη ‘νέα’ εργολαβική εταιρεία, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο της Διοίκησης με μοναδικό σκοπό να διαιρέσει τους εργαζόμενους στην εταιρεία, να πλήξει τα κεκτημένα δικαιώματά τους, να αδυνατίσει το Επιχειρησιακό Σωματείο, να ξεδοντιάσει την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Απαιτούμε το έργο του Network Sharing, όπως και οποιοδήποτε έργο να υλοποιηθεί από τους εργαζόμενους σε Vodafone και Windχωρίς outsourcing και εργολαβίες.

Η στάση μας αυτή έχει δικαιωθεί από κάθε άποψη. Έχει δικαιωθεί στην πράξη, αφού ήδη δεκάδες τεχνικοί από Vodafone και Wind συνεργάζονται εδώ και μήνες στην υλοποίηση του έργου. Έχει δικαιωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων, που σε όλο και μαζικότερη κλίμακα, στηρίζουν εδώ και μήνες τις δράσεις/κινητοποιήσεις του Σωματείου μας γύρω από αυτό το ζήτημα.

Απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη κινητοποίηση των εργαζομένων, η Διοίκηση δεν είχε άλλο τρόπο να απαντήσει παρά με πραξικόπημα. Δεν τόλμησαν να ζητήσουν την συναίνεση των εργαζομένων στην μεταφορά τους, γιατί ήξεραν την αρνητική απάντηση που θα εισέπρατταν. Κατέφυγαν έτσι στην ‘αυτόματη και αυτοδίκαιη’ μεταφορά των συναδέλφων, χωρίς καμία συναίνεση ή αποδοχή από αυτούς, απλά με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που τους αποχαιρετά από την VODAFONE και ένα δεύτερο που τους καλωσορίζει στη VICTUS! Πρόκειται για μια μονομερή αυθαιρεσία, που ‘στηρίζεται’ στην ‘ελεύθερη μετάφραση’ του Π.Δ. 178/2002, ένα πραγματικό πραξικόπημα ‘τύπου ΕΡΤ’ με τις πλάτες της χουντικής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Βέβαια, όπως κάθε ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’, αυτή η στάση αποτελεί ανοιχτή ομολογία αδυναμίας, αποτυχίας και απομόνωσης, και σίγουρα δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ.

Γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο ενεργά, ακόμη κι αυτούς που μέχρι τώρα έμεναν αδρανείς, να καταδικάσουν έμπρακτα το πραξικόπημα που κάνει η Διοίκηση με την ‘αυτόματη και αυτοδίκαιη’ μεταφορά των συναδέλφων τεχνικών στη ‘νέα’ εργολαβική εταιρεία.

Να συμμετάσχουν στις δυο 24ωρες Πανελλαδικές Απεργίες στην VODAFONE, την Παρασκευή 7 Μαρτίου και την Δευτέρα 10 Μαρτίου, ημέρες που η Διοίκηση σχεδιάζει την έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρείας.Η συμμετοχή μας είναι καθοριστική για να μην περάσει το πραξικόπημα της μεταφοράς, το σχέδιο της Διοίκησης να σπάσει την ενιαία αντίσταση και οργάνωση των εργαζομένων και τα Σωματεία τους, για να μείνουμε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, οργανωμένοι και δυνατοί στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης