Ανταπόκριση από την κινητοποίηση της Κυριακής 24 Αυγούστου στην Ερμού ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

kyr24082014_dΤην Κυριακή 24 Αυγούστουμία ακόμη Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά (στο πλαίσιο της «πιλοτικής» εφαρμογής του μέτρου των 52 εργάσιμων Κυριακών το χρόνο) το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και οι Εργαζόμενοι/ες από τον κλάδο του εμπορίου” βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά,όπως και όλες τις περασμένες Κυριακές, στην οδό Ερμού που αποτελεί τον πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή του μέτρου.
Η κινητοποίηση μας ξεκίνησε στις 11.30 π.μ. από την αρχή της Ερμού και ολοκληρώθηκε στις 2.00 μ.μ. στη συμβολή της με την Αιόλου. Μοιράζοντας κείμενα μέσα και έξω από τα καταστήματα, σε εργαζόμενους και περαστικούς, κρατώντας πανό έξω από τις εισόδους των ανοιχτών καταστημάτων και διαβάζοντας μέσω ντουντούκας το κάλεσμα των “εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου” σε συνάντηση για το ίδιο απόγευμα καθώς και το κείμενο του Συντονιστικού, καταφέραμε να ανοίξουμε και πάλι συζήτηση με συναδέλφους και συναδέλφισσες ενισχύοντας τους μεταξύ μας δεσμούς αλληλεγγύης και συνεννόησης. Είναι πλέον σαφές ότι η δυσαρέσκεια των συναδέλφων είναι δεδομένη ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι από Σεπτέμβρη.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάδειξη των εργατικών μας συμφερόντων και αναγκών μας για ελεύθερο χρόνο και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς θα συνεχιστεί αταλάντευτα με περισσότερο πείσμα. Το ραντεβού μας με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον κλάδο του εμπορίου, με τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες από σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς και πολιτικές ομάδες ανανεώθηκε για την επόμενη Κυριακή.
Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται.
Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!
Ούτε 52, ούτε κι 7, ποτέ την Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!
Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα»ωράρια
Εργαζόμενοι-ες από τον κλάδο του εμπορίου

Αφήστε μια απάντηση