Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης απο τα Ραδιοφράγματα

Καθεστώς τρομοκρατίας προσπαθούν να επιβάλλουν οι ομοιδεάτες και συνοδοιπόροι των βασανιστών κα του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ στην Σαλαμίνα καί μάλιστα μεσούσης της δίκης.Το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο σπίτι του Ουαλίντ και του αδελφού του στη Σαλαμίνα.Οπως όλα δείχνουν οι δράστες δεν είχαν στόχο τόσο την κλοπή όσο την τρομοκράτηση των Αιγυπτίων. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Ταλεμπ πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27/05στα δικαστηρία αντιφασίστες/στριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας .Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Ιουνίου.

Ο θάνατος και των τεσσάρων εργατών στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ είναι στην ουσία εργοδοτική δολοφονία. Αυτο αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοινωση της η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση. Η ΣΑΚΤΑ αναφέρει επίσης πως η απάντηση θα έρθει με αυτοοργανωμένες και αδιαμεσολάβητες δομές συλλογικής δράσης. Με τη συμμετοχή σε σωματεία βάσης εργαζομένων κι ανέργων, με λαϊκές συνελεύσεις, πολιτικές συνελεύσεις, ώστε να οικοδομηθεί ένα μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης, ικανό να οργανώσει τις άμυνες στη νέα επίθεση της εξουσίας και των αφεντικών. Για την ανατροπή των σχέσεων εκμετάλλευσης και εξουσίας και το χτίσιμο ενός νέου κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, για την κοινωνική επανάσταση, τον Κομμουνισμό και την Αναρχία !

Την Τρίτη 16 Ιούνη 2015 θα εκδικαστεί η εξ’ αναβολής δίκη της υπόθεσης για τις συλλήψεις των εργαζόμενων έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός κατά την επίθεση που δέχθηκαν οι διαδηλωτές από την εργοδοσία και τα ΜΑΤ την Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014, ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου.Η παρουσία απο αλληλέγγυες -αλληλέγγυους στα δικαστήρια κρίνεται απαραίτητη.

Ανάλγητη συμπεριφορά επιδεικνύει η δημοτική αρχή Περάματος που προφασιζόμενη έλλειψη απαρτίας, αρνείται να πάρει απόφαση στο αίτημα του κλαδικού σωματείου για μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, Στην σχετική καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Καθαριστών σχολείων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιωτικών επιχειρήσεων Πειραιά και νήσων.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, το προσεχές χρονικό διάστημα προσανατολίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης)αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να εκχωρήσει την αποκομιδή απορριμμάτων σε εργολάβους . Λέτε να ξύπνησε το εν υπνώσει εργατικό κινημα?

Συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού πραγματοποίησαν την Δευτέρα 25 Μάη οι εργάτες της «Χαλυβουργικής», στο ύψος του εργοστασίου, αντιδρώντας στις απολύσεις που επιβάλλει η εργοδοσία μέσω του «πακέτου οικειοθελών αποχωρήσεων». Υπενθυμίζεται οτι ηδη έχουν απολυθεί 75 εργαζόμενοι, από τους συνολικά 100 που έχουν απομείνει

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων του Περιστερίου..Συγκεκριμένα πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται επί σειρά ετών με άθλιο εργασιακό καθεστώς ατομικών συμβάσεων έργου, και τώρα οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία.

Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας για την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικο αλλά και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους – αμοιβές που σε ορισμένους οφείλονται από την άνοιξη του 2014.

Διαμαρτυρία έγινε πριν από λίγες ημέρες απο τους εργαζόμενους στο Μετρό της Θεσσαλονίκης,σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Την προπερασμένη Τρίτη, η κοινοπραξία προχώρησε σε άλλες 60 απολύσεις, ενώ από τη Δευτέρα μπήκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας οι εργαζόμενοι του αρχαιολογικού τομέα.

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 4 Ιουνη προχωρουν σωματεία, κλαδικά συνδικάτα ,ενώσεις εργαζομένων Ιούνη κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Μάη κατέβηκαν και οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων Αθήνας, καθώς στο τέλος Ιούνη λήγει η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων για 8.500 καθαρίστριες και καθαριστές των δημόσιων σχολείων.

Συγκέντρωση των 120 εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν», έγινε στο υπουργείο Εργασίας τηνΤρίτη 26 Μάη. Οι εργαζόμενοι εδώ και λίγες ημέρες βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά την πώληση του ακινήτου σε νέο ιδιοκτήτη. Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους που ανέρχονται ακόμη και σε 11 μήνες, καθώς και την άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Παράλληλα παλεύουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους καθώς και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Nέα αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ευθύνη του ΣΕΒέγινε τη Δευτέρα 25 Μάη,στην προγραμματισμένη συνάντηση με τα σωματεια και τα συνδικατα στον κλάδο του γαλακτος.Ειναι φανερό πως οι εργοδοτική πλευρά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας ώστε να επιτυχει πιο ευνοικούς για τα αφεντικα όρρους

Με κείμενο-καταγγελία οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» αντιδρούν στην έφεση της εταιρείας Μπακατσέλου στην οποία ανήκει η εφημερίδα. Η έφεση αφορα την πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου να μην υπαχθεί η εφημερίδα στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.Υπενθυμίζεται οτι οι εργαζόμενοι στην εφημεριδα είναι grosso modo 6 μήνες απλήρωτοι.

Στα δικαστήρια της Καβάλας εκδικάστηκε την Παρασκευή 29 Μάη,η έφεση στην πρωτόδικη απόφαση για τους 20 ναυτεργάτες.Υπενθυμίζουμε πωςσε οι 20 ναυτεργάτες είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για δήθεν παρακώλυση των συγκοινωνιών, επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.

Στην χορήγηση αναγκαστικών αδειών προέβει η κατασκευαστική εταιρία «J&P ΑΒΑΞ»η οποία όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα εργοτάξια της κατασκευής επέκτασης της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ (Αιγάλεω – Πειραιά). Πρόσχημα της κίνησης αυτής είναι η μη επιστροφή ΦΠΑ. Να μην πληρώσουν οι εργάτες τα «σπασμένα» των μεγαλοεργολάβων και των κατασκευαστικών ζητά με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Οικοδόμων.
Το Σάββατο 30 Μαϊου, 19.00, πραγματοποιήθηκε στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Βίλας Ζωγράφουανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ” Η υπόθεση της Ελένης Σ. δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας./Τα αφεντικά οργανώνονται (μαζικές απολύσεις, περικοπές, εντατικοποίηση, voucher), και οι δικές μας απαντήσεις». η οποία οργανώνεται από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στην συναδέλφισσα Ελένη Σ.

Καθεστώς μόνιμης εργοδοτικής τρομοκρατίας, προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους η νέα εργοδοσία των μεταλλείων βωξίτη KERNEOS,σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων. Σημειωτέον πως η νέα εργοδοσία αν και από την πρώτη στιγμή έδειξε το αντεργατικό της προφίλ με τρομοκρατία,εκμετάλευση των εργαζομένων,στέρηση βασικών εργατικών δικαιωματων και καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου,μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων, αύξηση των ωρών εργασίας και άλλα πολλά.
Μαζική παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι απεργοί της «Κόκα Κόλα».Σκόχος της κινητοποίησης ήταν να μη συμμετάσχει ξανά ο δήμος στο γνωστό πρόγραμμα της πολυεθνικής που αναλαμβάνει κάθε χρόνο τα έξοδα συντήρησης μιας σχολικής μονάδας, η οποία επιλέγεται μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία.

Με απεργοσπαστικό μηχανισμό απάντησε η εργοδοσία στην απεργία των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες», με στόχο να σπάσει την απεργία που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο ιχθυοτροφείο της Λάρυμναςτην περασμένη Δευτέρα.Οι απεργοί περιφρουρόντας την απεργία τους δεν επέτρεπαν στους απεργοσπάστες να βγουναπό το χώρο του ιχθυοτροφείου. Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα ιχθυοτροφεία και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τον περασμένο Δεκέμβρη με κύριο αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων μηνών

Στάση εργασίας και η συγκέντρωση έκαναν οι εργαζόμενοι στην κλινική «Αθήναιον» στον Βύρωνα διεκδικώντας δεδουλευμένα 8 μηνών που τους χρωστά η εταιρεία. Εν’τω μεταξύ απλήρωτοι είναι και οι συνάδελφοί τους στην κλινική «Αρωγή» που βρίσκεται στη Λάρισα και ανήκει στον ίδιο όμιλο της «Euromedica».

Παραμένουμε στον χώρο της Ιδιωτικής Υγείας, καθώς εκτός απο την απλήρωτη εργασία έχουμε και απόπειρα τρομοκράτησης εργαζομένων – συνδικαλιστών από της εργοδοσία της κλινικής «Τίμιος Σταυρός».Την τραμπούκικη πρακτική της εργοδοσίας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική κλινική.Σύμφωνα με την καταγγελία η εργοδοσία εμπόδισε την Τρίτη 26 Μάη την είσοδο εργαζόμενων-συνδικαλιστων που ζήτησαν να συναντηθούν με τη διοίκηση ώστε να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που έχουν καθυστερήσει και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο “Δαφνί” οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το γραφείο της διοίκησης, κάνοντας λόγο για χρονίζοντα προβλήματα του ψυχιατρείου που έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση για ασθενείς και εργαζόμενους. Ζητούν να αντιμετωπιστεί η υποστελεχωση και της υποχρηματοδοτηση του ψυχιατρείου αλλά και την αποπομπή του μνημονιακού διοικητή Παύλου Θεοδωράκη .

Τέλος,τάση εργασίας για την…τιμη των οπλων κύρηξε στις 28.05 η γραφειοκρατική ΑΔΕΔΥ. Η παναττική στάση εργασίας έγινε με αίτημα την διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων.Μετά το silver allert για τον άφαντο πρέδρο της ΓΣΕΕ,σειρα εχει και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ,που έχει την παραληρητικη ιδέα πως εκπροσωπει τους εργαζόμενους.

Ακούσατε το Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης απο τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ.
Το δελτίο μπορείτε να το βρείτε και στην σελίδα των ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ:
http://radiofragmata.espivblogs.net/

το ηχητικό το βρίσκετε εδώ:http://www.mediafire.com/listen/2uu0ybtwgb16lyc/ergatiko+deltio+65.mp3