Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης από τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ. #72

To ακούτε και το κατεβάζετε για κινηματική και προσωπική χρήση από εδώ
 11348750_1590550204553865_486474437_nΜαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο “αριστερο μνημόνιο” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιούνη,ημέρα της ψήφισης του- απο πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα,εργατικές συλλογικότητες,αναρχικές και αναρχοσυνδικαλιστικές συλλογικότητες,καθώς και αριστερά κόμματα.Ανάμεσα τους και η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση,η οποία συμμετείχε με δικό της μπλοκ,οι Βιομηχανικοί Εργάτες(IWW) και η Ροσινάντε. Φυσικά και σε αυτή την διαδήλωση δεν έλλειψε η δράση των γνωστών αγνώστων σκυλιών του κράτους, των ματ και της ομάδας δέλτα. Μπάτσοι κάθε είδους τραυμάτισαν και συνέλαβαν δεκάδες συντρόφους. Δεν μπορούμε φυσικα να μην καυτηριάσουμε και τον ρόλο που έπαιξε η “εργαικη πρωτοπορία” του ΠΑΜΕ.Εγκλώβισε συντρόφους έξω απο την ΑΣΟΕΕ που προσπαθουσαν να διαφυγουν μεταξυ δελτα και σταλινοτσολιαδων.Με αποτελεσμα να χτυπηθουν διπλα.Αν ζουσε ο Αρης σίγουρα θα τους τραβαγε το αυτι.
11348750_1590550204553865_486474437_nΤην απελευθέρωση του συναδέλφου Μάνθου Ταβουλάρη -πρόεδρου του Συλλόγου- και όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης στο Σύνταγμα ενάντια στο «μνημόνιο 3″ και απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους ,ζητούσε με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου Αττικής(ΣΥΒΧΑ) και καλούσε την Πέμπτη στα δικαστήρια σε αλληλεγγύη.
11348750_1590550204553865_486474437_nΣτάση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μετρό και 24ωρη απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό, με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποιημένοι. ΔΕΛΤΑ: Όπως δολοφόνοι, όπως δημοκρατία σημειώνουν σε ανακοινωση τους οι Βιομηχανικοί Εργάτες(IWW) για την επίθεση που δεχθήκανε στο ύψος της Καλλιθέας από οργανωμένη και δολοφονική επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Εν κατακλείδι η ανακοίνωση αναφέρει πως είναι πασιφανές ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν διλήμματα, παρά μόνο εκβιαστικοί μονόδρομοι, αντεργατικές πολιτικές και δολοφονικές επιθέσεις κατά αυτών που αγωνίζονται. Αλλά δεν μας τρομάζουν, ο επαναστατικός συνδικαλισμός θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την οριστική κατάργηση των μνημονίων, την καταστροφή του καπιταλισμού, αλλά και ακόμα παραπέρα μέχρι την ανθρώπινη χειραφέτηση. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καταγγέλλει το νέο όργιο αστυνομικής βίας την Τετάρτη 15/6, που εκφράστηκε με έναν ασταμάτητο βομβαρδισμό από την πλατεία Συντάγματος μέχρι τα όρια του δήμου Καλλιθέας… και ολοκληρώθηκε με τη δολοφονική εισβολή – επίθεση μοτοσυκλετών της Ομάδας Δέλτα μέσα στο μπλοκ μας, όπως και στο μπλοκ του ΠΑΜΕ που εκείνη τη στιγμή διαλυόταν και οδήγησε στον τραυματισμό διαδηλωτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.Η ανακοίνωση της Ροσινάντε καταλήγει ζητώντας:Την αμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και άρση όλων των κατηγοριών.
11348750_1590550204553865_486474437_nΠαρέμβαση πραγματοποιήθηκετο προηγούμενο διαστημα στο μαγαζί “στο μπαλκονατο» στου Ζωγράφου ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία απο το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και αλληλεγυες-ους. Παρέμβαση,έγινε και στο “μπικουτί” στην Ν.Φιλαδέλφεια και πάλι απο το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και αλληλεγυες-ους,για τον ίδιο λογο. Οι εργατοώρες με το “ναι” είναι εκ-βιασμένες,είναι ο τίτλος της ανακοινωσης των IWW Greece,σχετικά με όσα εκβιαστικά προσπάθησαν να επιβάλλουν αφεντικά,μμε και μπλόκ νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊστών.Τονίζουμε και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα περάσει καμιά τρομοκρατία ούτε της κυβέρνησης ούτε των επιχειρηματικών ομίλων, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για ακύρωση των εκβιασμών, των μνημονίων και των αντεργατικών νόμων, και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αυτό τον αγώνα,προσθέτουν στην ανακοίνωση τους οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου, Περιφερειακή Οργανωτική Επιτροπή (IWW-Greece)
11348750_1590550204553865_486474437_nΜέ αίτημα να ανακληθούν οι απολύσεις στο «Αθηνόραμα» οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Δέσμη Εκδοτική» η οποία εκδίδει το περιοδικό «Αθηνόραμα» και κατέχει και την ομώνυμη ιστοσελίδα,προχώρησαν σε μία ακόμη στάση εργασίας την Δευτέρα 13 Ιούλη.Την ίδια ημέρα πραγματοποιήσαν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχώρησαν την Κυριακή 19 Ιούλη οι εργαζόμενοι στο εμπόριο αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Με σύνθημα:Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά,καμμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτα,,πραγματοποιήθηκε τηνΚυριακή 19 Ιούλη 2015 ,απεργία στον κλάδο του εμπορίου και απεργιακή συγκέντρωση το πρωι της ίδια ημέρας στην Ερμού, απο το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.Ως αίτημα αιχμής και αυτής της απεργιακής κινητοποίησης ήταν η άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας . Για τη θετική έκβαση των αγώνων μας είναι αναγκαίος ο συντονισμός των εργατικών σωματείων στη βάση των κοινών συμφερόντων της τάξης μας. Όπως άλλωστε και η συστράτευση του συνόλου των αντιστεκόμενων και καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας στους ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες καθώς και η σύνδεση των αγώνων αυτών,ανέφερε στην ανακοίνωση-κάλεσμα του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ–ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο την Τετάρτη 15 Ιούλη, αντιδρώντας στο νέο βάρβαρο μνημόνιο συγκυβέρνησης – δανειστών.
11348750_1590550204553865_486474437_nΤην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα, για την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.Απεργία για την ίδια ημέρα ειχε κυρήξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).Τα συνδικάτα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού,βγήκαν στο μονοπάτι του ταξικού πολέμου ρίχνοντας για άλλη μία φορά άσφαιρα….

11348750_1590550204553865_486474437_nΤην Δευτέρα 13/7 κινητοποίηση έξω από το κτίριο του ΟΤΕ στα Χανιά πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, καταγγέλλοντας «συνδικαλιστική δίωξη» του προέδρου της τοπικής διοικούσας του σωματείου των τεχνικών του ΟΤΕ Χανίων.Ο εν΄λογω εργαζόμενος ενοχλόυσε με την συνδικαλιστική του δράση και η διοίκηση της εργοδότριας εταιρείας Deutsche Telekom τον “έβαλε απο την μέση”, μετακινώντας τον υποτίθεται για «υπηρεσιακούς λόγους».

11348750_1590550204553865_486474437_nΈνα ακόμη κρούσμα εργοδοτικού αυταρχισμού, στην εταιρία «ΠΑΠΠΑΣ Ανελκυστήρες», έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα αυθαιρεσίας. Η εταιρία με πρόσχημα το πάγωμα των έργων, την «αφερεγγυότητα» της ελληνικής αγοράς προς τους ξένους επενδυτές αλλά και λόγω της οικονομικής κατάστασης που διαμορφώνει τo κλείσιμο των τραπεζών, ανακοίνωσε ήδη τις πρώτες απολύσεις στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου. Ήδη από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος σχεδόν, είχε επιβάλει υποχρεωτική άδεια σε όλο το προσωπικό του εργοστασίου! Η εταιρία ενώ έχει υπογράψει σύμβαση πολλών εκατομυρίων με τη COSCO, συμμετέχει σε έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό σημειώνοντας αρκετά κέρδη, δε διστάζει να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους. Αμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων και του καθεστώτος της υποχρεωτικής άδειας, στην εταιρία ΠΑΠΠΑΣ απαιτει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.
Αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενους ανακοίνωσε η αλλαντοβιομηχανία «ΒΙΚΗ». Η εργοδοσία της αλλαντοβιομηχανίας “ΒΙΚΗ”, η οποία αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους αλλά και το κλίμα φόβου λόγω των εξελίξεων, επικαλούμενη οικονομικές δυσχέρειες ανακοίνωσε στους εργαζόμενους αναγκαστικές άδειες.
11348750_1590550204553865_486474437_nΣτην Βοιωτία,εργάτης απολύθηκε από την εργοδοσία της της εταιρείας ανακύκλωσης πλαστικών «ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ» γιατί διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του.Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Ιούλη, λίγα λεπτά πριν σχολάσει η βάρδια, η εργοδοσία κάλεσε στο γραφείο τον εργαζόμενο και γραμματέα της Εργοστασιακής Επιτροπής του Σωματείου και του γνωστοποίησε την απόλυσή του.
Παρέμβαση στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος προκειμένου να συναντηθούν με εκπρόσωπο του συνδέσμου,πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και το κλαδικο συνδικάτο.Οπως καταγγέλουν οι εργαζοόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο οι εργοδότες σε αυτές τις επιχειρήσεις καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα αφεντικά όχι μόνο δεν δέχτηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία του συνδικάτου αλλά περιορίστηκαν στο να κρυφτούν πίσω από ένα θυροτηλέφωνο λέγοντας πως αρμόδιος για όλα τα παραπάνω είναι ο ΣΕΒ και όχι αυτοί.
Συρμός… απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.Ηδη ανακοινώθηκαν οι πρώτες 30 απολύσεις εργαζόμενων στο αρχαιολογικό κομμάτι του έργου. Οι απολύσεις φέρεται πως ανακοινώθηκαν προφορικά, αλλά δεν έχουν εκτελεστεί προς στιγμήν λόγω του κάπιταλ κοντρόλ, διότι δεν μπορεί να καταβληθεί η αποζημίωση. Να ακυρώσει τις απολύσεις εργαζομένων που έχει προγραμματίσει, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις των εμπλεκόμενων φορέων για τη συνέχιση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ζητουν με επιστολή τους προς την ανάδοχο κοινοπραξία ΑΙΑΣΑ,συνδικάτα και σωματεία.

11348750_1590550204553865_486474437_nΗ Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, με ανακοίνωση της με αφορμή το τρίτο κατα σειρά μνημόνιο, όλη την εργατική τάξη, εργαζόμενες/ους και άνεργες/ους, ντόπιους/ες και μετανάστες/ριες σε κοινή δράση για την άμεση ανασυγκρότηση των εργατικών και των συνδικαλιστικών δομών που έχουν θαφτεί κάτω από το κουφάρι της γραφειοκρατίας του κρατικού συνδικαλισμού, προκειμένου να προετοιμασθεί η Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία, που θα σαρώσει τα Μνημόνια του Κεφαλαίου και τους εκφραστές του.
Η τοπική της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε Βόλου αναφερει σε ανακοίνωση της πως:Είναι επιτακτικό να αντιταχθούμε σε οποιοδήποτε κάλεσμα για εθνική ενότητα, που κατά κανόνα σημαίνει υποταγή των εργαζομένων στους οικονομικά κυρίαρχους αυτής της κοινωνίας, τα αφεντικά, στο όνομα της όποιας «εθνικής ανάπτυξης», η οποία ισοδυναμεί με περαιτέρω κέρδη για το Κεφάλαιο και ισοπέδωση, κατακρεούργηση και στυγνότερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από τους σε διατεταγμένη υπηρεσία εκπροσώπους του.
Τέλος,οργάνωση των από τα κάτω-κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής απαλλοτριώσεις-συγκρουσιακές απεργίες διαρκείας,αναφέρει σε ανακοίνωση της η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας,οτι πρέπει να είναι η απάντηση στα νέα μέτρα.
ΟΧΙ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε
ΟΧΙ στα μνημόνια,εγχώρια ή διεθνή ,δεξιά ή αριστερά.
Ρήξη με τις πολιτικές του κεφαλαίου ,εγχώριου και διεθνούς.
Ρήξη με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΝΑΤΟ.Ρήξη με το αστικό μπλοκ.Μόνη λύση η κοινωνική επανάσταση καταλήγει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ