Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης #168 από το μπλόγκ της ΕΣΕ-Αθήνας.

Η ΕΣΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ, ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο: Μια ακόμα συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, το Σαββατοκύριακο 12-14 Μάη για να προετοιμάσει μια νέα διεθνή ένωση αναρχοσυνδικαλιστικών και επαναστατικών συνδικάτων. Αυτή ήταν η τρίτη συνδιάσκεψη αυτού του είδους. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να διοργανωθεί ένα καταστατικό συνέδριο μέσα στον επόμενο χρόνο. (Συγκεκριμένα το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Ιταλία το Μάη του 2018). Κατά την ερχόμενη χρονιά κάθε μέλος των συνδικάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων που συμμετέχουν θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει προτάσεις προς συζήτηση για το συνέδριο. Στη διάσκεψη συμμετείχαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις: CNT (Ισπανία), USI (Ιταλία), ESE (Ελλάδα), IP (Πολωνία) και FAU (Γερμανία), οι οποίες έχουν δεσμευτεί όλες για τη Συμμετοχή τους στην νέα διεθνή. Η CNT-F (Γαλλία) καθώς και η IWW (για τις ευρωπαϊκές και αγγλόφωνες ευρωπαϊκές χώρες) έλαβαν μέρος ως Παρατηρητές. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης οι Rocinante (Ελλάδα), IWW (ΗΠΑ) και FORA (Αργεντινή). Η FORA έχει επίσης δεσμευθεί να συμμετέχει. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι συζητήσεις έγιναν μέσα σε ένα κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης φέρνοντας κοντά αδελφά συνδικάτα και βοηθώντας να ξεπεραστούν οι σεκταριστικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Αν και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος πριν από το πρώτο συνέδριο, ήδη έχουν γίνει κάποια κοινά βήματα διεθνούς αλληλεγγύης όπως για παράδειγμα, για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία, για την υποστήριξη του αγώνα της CNT εναντίον της Ford και των εργοδοτικών συνδικάτων, η διεθνής εκστρατεία για τους εργαζομένους στο deliveroo η διεθνής πρωτομαγιάτικη καμπάνια, κα. Η ΕΣΕ συνεχίζοντας να συμμετέχει στον διεθνή συνδικαλιστικό συντονισμό (RedBlack Coordination) στηρίζει παράλληλα με τη συμμετοχή της στην προσπάθεια για την ίδρυση της νέας αναρχοσυνδικαλιστικής διεθνούς κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση του κοινού βηματισμού όλων των επαναστατικών συνδικάτων του κόσμου γιατί περισσότερο σήμερα παρά ποτέ οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα!
Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) προς σωματεία και εργατικές συλλογικότητες για εργατική παρέμβαση στο ΑΠΕ–ΜΠΕ. Η παρέμβαση θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιούνη, προκειμένου να δοθεί μία συλλογική απάντηση στην επιχείρηση ποινικοποίησης εγκληματοποίησης των παρεμβάσεων έξω από τους χώρους εργασίας και στη στοχοποίηση 4 εργαζομένων μετά την κινητοποίηση στις 7/4 έξω από το αμαξοστάσιο του Ρέντη, η οποία συνεχίζεται από καθεστωτικά ΜΜΕ.
Εργατική συγκέντρωση ενάντια στη “λευκή νύχτα”: Σάββατο 24/6 στο Ίλιον, πραγματοποίησε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια. Ούτε νύχτα λευκή, ούτε δουλειά την Κυριακή/ενάντια στα ελαστικά ωράρια και στις άθλιες φιέστες αφεντικών και δημάρχων, ανέφερε η αφίσα – κάλεσμα του Συντονιστικού.
Παρεμβάσεις ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο κέντρο του Ιλίου πραγματοποιήθηκαν στις 17 και στις 24/6 από τον χώρο ραδιουργίας & ανατροπής Θερσίτη. Οι παρεμβάσεις έγιναν από περίπου 50 άτομα, με μοίρασμα κειμένων σε εργαζόμενους καταστημάτων και περαστικούς καθώς και αφισοκόλληση, από κοινού με το “Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια” και συντρόφισσες-ους από την γειτονιά, τον Θερσίτη και τον Αγρό. Ήταν η δεύτερη (στις 17/9 )και τρίτη παρέμβαση (στις 24/9) αντίστοιχα, στους πεζοδρόμους και τα καταστήματα με απεύθυνση προς τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου -είχε προηγηθεί την Παρασκευή 2/6 μοίρασμα κειμένων από την  “Ορθοστασία” (εργαζόμενοι/ες στον κλάδο του εμπορίου). Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιήθηκαν από τον Θερσίτη μοιράσματα κειμένων πόρτα-πόρτα και σε γειτονιές του Ιλίου. Για περισσότερες φωτογραφίες και ενημέρωση σχετικά με παρεμβάσεις που αφορούν την εναντίωση στην επερχόμενη Λευκή Νύχτα στο Ίλιον, επισκεφτείτε το site του Θερσίτη. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικά 1234-5

Κάποιες νομικές σημειώσεις περί «λευκών νυχτών» δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής. Αναφέρει ο ΣΥΒΧΨΑ σχετικά: Ενάντια στις «λευκές νύχτες» (βλ. παράταση ωραρίου καταστημάτων) που οργανώνονται τις ημέρες αυτές στην Αττική (σε Κορωπί, Ίλιον και Μαρούσι), ως Σύλλογος, από κοινού και με τα σωματεία εργαζομένων στη «wind» και το «πλαίσιο», έχουμε ήδη και πάλι προχωρήσει σε καταγγελία κι έχουμε δημοσιεύσει και σχετική ανακοίνωση.  Έτσι , παράλληλα με τις εργατικές κινητοποιήσεις μας στις περιοχές αυτές, αξιοποιούμε και κάθε νομικό μέσο, τόσο για να επιχειρήσουμε το μπλοκάρισμα των «λευκών νυχτών», όσο και για να αποκαλύψουμε τις ευθύνες όλων των αρμόδιων φορέων. Αρχικά, σημειώνουμε ότι όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές στο Νομό Αττικής, η «λευκή νύχτα» και πιο συγκεκριμένα η παράταση λειτουργίας των καταστημάτων γίνεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Κι εδώ είναι που και πάλι θα ξεκαθαρίσουμε ότι η οργή μας για τις «λευκές νύχτες» θα ήταν η ίδια και ότι θα επιδιώκαμε και πάλι την ακύρωσή τους ακόμα και αν ήταν «νόμιμες».Επίσης, θα χρειαστεί να κάνουμε σαφές ότι ακόμα και αν έχει δηλωθεί «νόμιμα» η απασχόληση των εργαζομένων για τις ώρες της «λευκής νύχτας» (όπως και γίνεται σε πολλές περιπτώσεις), το ίδιο το γεγονός ότι το κατάστημα λειτουργεί πέραν του καθορισμένου νόμιμου ωραρίου, συνιστά από μόνο του μια παρανομία.
Ακολουθεί η Ενημέρωση από την συγκέντρωση ενάντια στη λευκή νύχτα στο Ίλιον.
Δικαίωση για τους εργαζόμενους στις «τσάντες» Γεωργίου. Η απεργία των Πακιστανών εργαζομένων στο εργοστάσιο Γεωργίου στον Αυλώνα, έληξε την περασμένη εβδομάδα καθώς η εργοδοσία φαίνεται διατεθειμένη να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους. Θυμίζουμε ότι οι εργάτες είχαν καταγγείλει απαράδεκτες συνθήκες εργασίας αλλά και την βίαιη συμπεριφορά της εργοδοσίας σε απολυμένο συνάδελφό τους που ζήτησε τα έγγραφά του. Ανάμεσα στα αιτήματά τους ήταν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να πληρώνονται χωρίς καθυστερήσεις, να μην κάνουν απλήρωτες υπερωρίες, να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και να μην υπάρχει παρακολούθηση με κάμερες και εντολές με μεγάφωνα.
Παρέμβαση για την εργοδοτική τρομοκρατία στο Ηot-Hot,πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/6 ύστερα από κάλεσμα της ΣΒΕΟΔ. Συγκεκριμένα η συγκέντρωση-μικροφωνική έγινε στην πλατεία Πατριάρχου στη Ν. Φιλαδέλφεια, ενάντια στις εργοδοτικές απειλές του Βασίλη Χαριτάκη, αφεντικού του Hot-Hot. Το κατάστημα έκλεισε λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης. Στην παρέμβαση συμμετείχαν περίπου 200 άτομα. Για ενημέρωση και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας δρόμου ΑΠΑΤΡΙΣ. Η ανακοίνωση της ΣΒΕΟΔ με το αντίστοιχο κάλεσμα για τη συγκέντρωση υπάρχει ΕΔΩ. Εναλλακτικός σύνδεσμος ΕΔΩ.
Σε ανταπόκριση για την εργατική κινητοποίηση την Κυριακής 18/6 με κεντρικό σύνθημα: Ούτε 32 ούτε και 8, δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια και η Συνέλευση εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου – ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων: Στις 4, στις 11 και στις 18 Ιούνη, το «Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια», τα σωματεία, οι συνελεύσεις, οι συλλογικότητες, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που συσπειρώνονται γύρω από αυτό, έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν έμπρακτα τις ορέξεις της εργοδοσίας και των πολυεθνικών ομίλων/…/ Έτσι και η κινητοποίησή μας την Κυριακή 18 Ιούνη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού για 3η συνεχόμενη Κυριακή επιβεβαιώθηκε ότι μπλοκάρουμε στην πράξη την εφαρμογή των 32 εργάσιμων Κυριακών στον δήμο Αθηναίων /…/Γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, οι εργοδότες θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους. Ήδη, περιμένουν όπως-όπως την χωροθέτηση των υπολοίπων «τουριστικών ζωνών» (Πειραιάς, παραλιακό μέτωπο, περιοχή αεροδρομίου, Θεσσαλονίκη) από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να γενικεύσουν την εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς καλά κρατεί αφού πολλοί είναι οι διευθυντάδες και τα στελέχη ομίλων που ορθά-κοφτά μιλούν για εφαρμογή του νόμου μετά τις 16 Ιούλη! Τα αφεντικά θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν την Κυριακή 16 Ιούλη, μια από τις 8 εργάσιμες Κυριακές σε όλο το εμπόριο με βάση τον προηγούμενο νόμο, ως μια ρεβάνς απέναντι στις πετυχημένες κινητοποιήσεις μας όλο αυτό το διάστημα/…/Μέσα από την συσπείρωση και τον συντονισμό των εμποροϋπαλλήλων σε κάθε μαγαζί, σε κάθε εμπορική ζώνη, σε κάθε εμπορικό κέντρο, μέσα από την δημιουργία ορατών και αόρατων επιτροπών μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από τη συσπείρωση μας στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας σε μια αγωνιστική/απεργιακή κατεύθυνση, μπορούμε και πρέπει να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών για το τσάκισμα των δικαιωμάτων, των συμφερόντων, της ζωής μας/…/ Δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση, κανένα αφεντικό να κάνει τη ζωή μας λάστιχο. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ο αγώνας ενάντια στα ωράρια-λάστιχο είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Γιατί δεν δουλεύουμε τις Κυριακές; εξηγεί το κείμενο της Ορθοστασίας-εργαζόμενοι – εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου, σε κείμενο που μοιραζόταν σε χώρους δουλειάς τις προηγούμενες ημέρες. Αναφέρει το κείμενο: Γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, οι εργοδότες θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους. Ήδη, περιμένουν όπως – όπως την χωροθέτηση των υπολοίπων «τουριστικών ζωνών» (Πειραιάς, παραλιακό μέτωπο, περιοχή αεροδρομίου, Θεσσαλονίκη από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να γενικεύσουν την εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς καλά κρατεί αφού πολλοί είναι οι διευθυντάδες και τα στελέχη ομίλων που ορθά-κοφτά μιλούν για εφαρμογή του νόμου μετά τις 16 Ιούλη! Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε και να αξιοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε μετά από 4 χρόνια αγώνων για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Μέσα από την συσπείρωση και τον συντονισμό των εμποροϋπαλλήλων σε κάθε μαγαζί, σε κάθε εμπορική ζώνη, σε κάθε εμπορικό κέντρο, μέσα από την δημιουργία ορατών και αόρατων επιτροπών μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από τη συσπείρωση μας στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας σε μια αγωνιστική/απεργιακή κατεύθυνση, μπορούμε και πρέπει να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών για το τσάκισμα των δικαιωμάτων, των συμφερόντων, της ζωής μας.

Παρέμβαση του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού στο ”Μικρό καφέ” στο Περιστέρι, όπου το αφεντικό του μαγαζιού Μακρής πριν μερικές ημέρες  αφού απέλυσε προφορικά τον συνάδελφο Άγγελο Σ. , τον απείλησε και έφτασε μέχρι στο σημείο να τον χτυπήσει. Σε ανταπόκριση από την συγκεκριμένη παρέμβαση το ΣΣΜ αναφέρει: Γύρω στα 100 άτομα, συνάδελφοι και αλληλέγγυοι, δώσαμε μια πρώτη απάντηση στον νταή αφεντικό Μακρή και κατάλαβε πως ο συνάδελφος δεν είναι μόνος του και ότι κάθε αφεντικό που τραμπουκίζει εργαζόμενους/ες θα μας βρίσκει μπροστά του. Παραμείναμε μιάμιση ώρα στο μαγαζί φωνάζοντας συνθήματα, μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και ακολούθησε μοίρασμα στα μαγαζιά της πιάτσας του Περιστερίου. Το κείμενο και φωτογραφίες από την παρέμβαση ΕΔΩ.
Ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Η εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Ιούνη, με θύμα εργάτη από το Πακιστάν, ο οποίος εργαζόταν σε υπεργολάβο. Ο εργάτης, καταπλακώθηκε από βαρύ μεταλλικό καλούπι, στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού, της Πατρών – Κορίνθου, κοντά στον κόμβο της Ακράτας και συγκεκριμένα στην έξοδο προς το Κράφιο, στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο σταθμός διοδίων.
Απολύσεις και μειώσεις μισθών μέσα από την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας επέβαλλε η εργοδοσία της «Hondos» στον Πειραιά. Όπως καταγγέλλεται οι εργαζόμενοι ένοιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει να είναι «φθηνοί», «ευέλικτοι» και «αναλώσιμοι».
Απεργία την Πέμπτη 22 Ιούνη σε όλες τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι. Παράλληλα την ημέρα της απεργίας πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα Ναυπηγεία Χαλκίτη.
Στάση εργασίας την Τρίτη 20/6 και συγκέντρωση στο χώρο της κλινικής έκαναν οι εργαζόμενοι της κλινικής «Αθήναιον» του ομίλου «Euromedica» διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι παρά τις φρούδες υποσχέσεις της εργοδοσίας για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, είναι απλήρωτοι από 7 μέχρι 9 μήνες, ενώ στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι του ομίλου μετρούν 7 χρόνια που εργάζονται σε καθεστώς απλήρωτης εργασίας, αμείβονται με «έναντι» και «χαρτζιλίκια».
Σε αλλεπάλληλες καταγγελίες ότι η επιχείρηση Τροφίμων – Ψυγείων «Ι. Κ. Λαμπρούλη» στον Πλατύκαμπο Λάρισας, τους επιβάλλει με το φόβο της απόλυσης να εργάζονται καθημερινά εξαντλητικά ωράρια από 13 μέχρι και 15 ώρες προέβησαν οι εργαζόμενοι. Εργαζόμενοι και συνδικάτα ζητούν να μπει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Να επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος που απολύθηκε την Παρασκευή 16 Ιούνη από την εργοδοσία της «European Dynamics» στο Μαρούσι, απαίτησαν οι συνάδερφοι του και το κλαδικό συνδικάτο με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Δευτέρα 20 Μάη έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Όπως καταγγέλλεται ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απολύθηκε, όχι λόγω μειωμένης απόδοσης όπως ψευδέστατα παρουσιάστηκε, αλλά λόγω του ότι διεκδικούσε τα δικαιώματα του και πάλευε ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας που ήθελε να επιβάλλει σαν κανόνα την καταπάτηση του ωραρίου και τις απλήρωτες υπερωρίες.
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προχώρησαν στις 19/6, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επίσης στις 22/6, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο ΣΕΠΕ.
Μοτοπορεία για 7 ευρώ την ώρα κατώτατο ωρομίσθιο , πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε ντελίβερυ στις 23 Ιούνη. Είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα, ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο του ΕΜΠ, με θέμα: η κερδοφορία των επιχειρήσεων φαγητού και καφέ και γιατί τα 7 ευρώ την ώρα είναι ρεαλιστικός και δίκαιος στόχος.

Νέες απολύσεις στην εταιρεία ορκωτών λογιστών «DELOITTE BUSINESS SOLUTIONS S.A». Η εργοδοσία της εταιρείας από τη Δευτέρα 19 Ιούνη έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, με σκοπό να τους αντικαταστήσει με άλλους «φθηνότερους» και χωρίς δικαιώματα. Όπως καταγγέλλεται οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι συνέχεια μιας σειράς απολύσεων που η εργοδοσία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνοντας την ίδια ώρα άλλους εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς για να μειώσει το εργατικό κόστος και να αυξήσει με αυτό τον τρόπο τα κέρδη της.
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προέβησαν οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Πήγασος» (συμφερόντων Μπόμπολα). Βασικό αίτημα τους είναι η καταβολή απλήρωτων δεδουλευμένων, που φτάνουν μέχρι και τους μισθούς πέντε μηνών. Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται επίσης τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Όπως πάντα στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων. Ωστόσο δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να υπενθυμίσουμε τον ρόλο που έχουν παίξει διαχρονικά τα καθεστωτικά μέσα του τραστ Μπόμπολα στην επιβολή των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων.
Διαδήλωση για 6η συνεχόμενη χρονιά την Τρίτη 27 Ιουνίου στο TAE KWON DO στις 7:30 μ.μ. διοργανώνει η Συνέλευση απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis στην απονομή των Βραβείων MAD,την φιέστα που δηλαδή που διοργανώνει για άλλη μία χρονιά ο Ανδρέας Κουρής. Στο κάλεσμα οι απολυμένοι των Metropolis αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα: Εμείς οι απολυμένοι/ες από τα καταστήματα Metropolis εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια δίνουμε έναν εργατικό αγώνα διεκδικώντας τους μισθούς και τις αποζημιώσεις μας που παράνομα δεν μας κατέβαλε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, έπειτα από το λουκέτο που έβαλε στα καταστήματα που εργαζόμασταν. Το δίκιο αυτού του αγώνα, που δίνεται τόσο στο δρόμο όσο και στα δικαστήρια, είναι απόλυτο, σαφές και αναγνωρίσιμο πανελλαδικά. Από τη μια στη συνείδηση του κόσμου και από την άλλη στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου ο Ανδρέας Κουρής έχει καταδικαστεί. Εντούτοις, στην πράξη, ο Ανδρέας Κουρής δεν μας έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τα 600 χιλιάδες και πλέον που μας χρωστάει.
24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22/06 οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας των εργαζομένων. Οι διαδηλωτές, πέταξαν σκουπίδια με τα οποία άναψαν φωτιές στην είσοδο του υπουργείου και πέταξαν μπογιές. Ένταση επικράτησε και έξω από τη Βουλή όταν οι διαδηλωτές ζήτησαν να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον αρμόδιο υπουργό. Οι μπατσοδυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην περιοχή τους απώθησαν με τα γκλόμπ, κάνοντας ταυτόχρονα χρήση και χημικών. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 4 εργαζόμενοι – διαδηλωτές.
Την ίδια ημέρα στην Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ΥΜΑ-Θ, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους και διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.
Τέλος, ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! Δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο-δικαίωμα στην ζωή αναφέρει το νέο αυτοκόλλητο της Κλαδικής Εμπορίου – Υπηρεσιών της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης – Αθήνας.