ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το κράτος μετά το τέλος της καραντίνας φαίνεται έτοιμο να συνεχίσει την καταστολή των κινημάτων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων και να πιέσει ακόμα περισσότερο το εργατικό κίνημα και οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση φέρνει προς συζήτηση στη βουλή ένα απολυταρχικής έμπνευσης νομοσχέδιο που ζητάει από όσες και όσους διαμαρτυρονται να παίρνουν άδεια από το κράτος για την συγκέντρωση / διαδήλωση τους και να ορίζουν μάλιστα και έναν “επικεφαλής” ο οποίος θα είναι υπολογος για ο,τι γίνει στην πορεία.

Επίσης, τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο τον κόσμο, απειλώντας με φυλάκιση μέχρι ενός έτους όσους συλληφθούν απλά να συμμετέχουν σε μια μη δηλωμένη συγκέντρωση ή διαδήλωση.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο νομοσχέδιο έχεις ως στόχο να λύσει πλήρως τα χέρια των αστυνομίας και να της δώσει το ελεύθερο να διαλύει οποία συγκέντρωση ή συνάθροιση κρίνει αυτή πως πρέπει να μην υφίσταται.

Η εργατική τάξη γνωρίζει όμως πως όταν διαδηλώνεις κατά του κράτους και των πολιτικών που εφαρμόζει, είναι αδιανόητο να ζητάς άδεια από το ίδιο, όπως και να ζητάς τη συγκατάθεσή του για τον τρόπο της διαμαρτυρίας σου.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργάτες ακυρώσουν στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε στην πορεια/συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθει στην , την Πέμπτη  09/07,19:00, Πλατεία Κοραή

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ.

 

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση Αθήνας