ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναδημοσίευση από την σελίδα της ΕΣΕ Ιωαννίνων.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, προγραμματίζεται από διάφορους φορείς, συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα Γιάννινα. Κινητοποιούν ηλικιωμένους από τις ενορίες, προσπαθούν να φέρουν κόσμο από άλλες πόλεις, κάνουν τα πάντα για να πάρουν και τα Γιάννενα λίγη ¨λάμψη¨ από τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε Θεσσαλονίκη κι Αθήνα. Ντόπιοι φασίστες, καλυμμένοι πίσω από ονόματα τοπικών συνδέσμων Θέλουν να δείξουν ότι το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την καθημερινότητα της κοινωνίας είναι το μακεδονικό! Κι ορισμένοι σίγουρα, επιθυμούν να διαμορφώσουν το νέο πατριωτικό/ακροδεξιό χώρο.
Το τελευταίο διάστημα όμως ακόμη ένα πολυνομοσχέδιο έχει ψηφιστεί και αναμένουμε να εφαρμοστεί. Αφορά ένα νέο κύκλο περικοπών αλλά και έναν νέο συνδικαλιστικό νόμο. Το βαρέλι στο οποίο βρίσκεται η εργατική τάξη δεν έχει τελειωμό. Νέα μέτρα, εργατικά ατυχήματα, καταστολή εργατικών αγώνων(Market In, εκπαιδευτικοί),πλειστηριασμοί, νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα, νέος συνδικαλιστικός νόμος, απελευθέρωση ωραρίων κτλ.
ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΔΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!
Δεν φτάνει που μας πήραν το όνομα οι τυνήσιοι και ονόμασαν μια πόλη τους Τρίπολη, δεν φτάνει που οι αιγύπτιοι πήραν το όνομα από την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας και ονόμασαν και αυτοί μία πόλη τους, τώρα έχουμε και τους σκοπιανους ποα θα μας πάρουν το όνομα Μακεδονία. Αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν το ελληνικό κράτος μιας και το ντόπιο κεφάλαιο δεν έχει βλέψεις προς τα εκεί αντίθετα κιόλας κάνει και συμμαχίες(κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με Αίγυπτο,Ισραήλ, Κύπρο). ΩΣ ΕΔΩ!
Θα κατέβουμε στην κεκτρική πλατεία των Ιωαννίνων όπως στο Σύνταγμα και το Λευκό Πύργο για να υπερασπιστούμε το όνομα μαζί με τα αφεντικά μας, μαζί με κάτι παλαβούς θρησκόληπτους και μαζί με κάτι τύπους που επιτίθονται σε μετανάστες, καταλήψεις και σε κόσμο που αγωνίζεται. Μετά θα πάμε στη δουλειά μας όπου θα συνεχίζουμε να παίρνουμε τρεις και εξήντα και να είμαστε ανασφάλιστοι αλλά θα είμαστε περήφανοι. Περήφανοι για μια πατρίδα η οποία βασάνιζε στη χούντα αγωνιστές, για τους Γερμανοτσολιάδες και τους δοσίλογους που έκαναν επιχειρήσεις με το λάδι που πούλαγαν, για τους εθελοντές με την ελληνική σημαία που έκαναν σφαγές στη Σερμπενιτσα, για τους μισθοφόρους στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν.
Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, που το κεφάλαιο να με κάθε τρόπο προσπαθεί να ξεπεράσει, τα στομάχια των αφεντικών συνεχίζουν να αδηνομούν για ακόμη περισσότερα οικονομικά κέρδη. Αυτά τα κέρδη μετά το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η καπιταλιστική οικονομία, μπορούν να αποκομιστούν με δύο τρόπους, είτε ρίχνοντας τα μεροκάματα και αποσυσπειρώνοντας την εργατική τάξη για να τους γίνεται η δουλειά πιο εύκολα, είτε με συγκρούσεις και ανταγωνισμούς εντός και εκτός συνόρων. Το πρώτο σε ένα βαθμό έχει επιτευχθεί μιας και έχουν περάσει τέσσερα μνημόνια αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελαν τα αφεντικά. Όσον αφορά το δεύτερο, το κεφάλαιο και το κράτος φαίνεται να ψήνονται για πόλεμο, προφανώς όχι για το όνομα, αλλά για τους διαδρόμους που ανοίγει μια ονομασία. Διαδρόμους οι οποίοι θα τελειώνουν με οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες, διαδρόμους που θα κορυφώνονται σε πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις, διαδρόμους που θα δημιουργούν καλύτερους όρους αντιπαράθεσης με γειτονικά κεφάλαια. Ο πόλεμος όμως χρειάζεται και ανθρώπους που θα κουβαλήσουν όπλα, θα σκοτώσουν και θα σκοτωθούν. Για ποιον χτυπάει η νεκρική καμπάνα. Σίγουρα όχι για τα αφεντικά και αυτούς που επανδρώνουν τους θεσμούς αλλά για τους κακοπληρωμένους, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους. Τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ιαχές του πολέμου.
Για αυτούς τους λόγους καθώς και για τον αποπροσανατολισμό απο τα καθημερινά προβλήματα σπέρνουν τον τρόμο του εθνικού κινδύνου, ο οποίος όμως τελειώνει με τη φρασεολογία για αλύτρωτες πατρίδες και ελληνικές Μακεδονίες. Βέβαια και άλλα κράτη υιοθετούν την ίδια τακτική ενισχύοντας τον εθνικισμό, αποβλέποντας στο μοίρασμα της οικονομικής πίτας των πετρελαίων ή του φυσικού αερίου. Την ίδια στιγμή ξαναστήνονται φασιστικές ομάδες οι οποίες ξεκινούν επιθέσεις σε μετανάστες και στο κόσμο του αγώνα όπως στην κατάληψη libertatia, Ε.Κ.Χ Σχολείο, τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Φαβέλα, το θέατρο Εμπρός κτλ. Αυτές οι ομάδες έχουν αποδείξει πολλές φορές για πιο λόγο υπάρχουν όπως ήταν η επίθεση μαζί με τους μπάτσους στη μοτοπορεία για τα ΕΛΠΕ μετά το θάνατο των τεσσάρων εργατών, όπως και με την ίδρυση του εθνικιστικού σωματείου στη Ζωνη του Περάματος το οποίο είχε καθαρά απεργοσπαστικό χαρακτήρα.
Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση ως εργατική τάξη απαιτείται να απαντήσουμε διεθνιστικά, αντιφασιστικά, ταξικά. Ταξικά γιατί ο κόσμος που ζούμε δεν διαφοροποιείται από τα εθνικά σύνορα αλλά από αυτούς που καρπώνονται την εργασία μας και αυτούς που εργάζονται, αυτούς που απολαμβάνουν την κυριαρχία που τους δίνεται μέσω της οικονομικής τους θέσης και αυτούς που ζουν υποταγμένοι κάτω από τα καθημερινά δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς. Διεθνιστικά γιατί οι υποταγμένοι αυτού του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους αλλά αντιθέτως τους χωρίζουν πάρα πολλά με τους αφεντάδες τους, γιατί ο κόσμος δεν χωρίζεται σε ντόπιους και ξένους αλλά στα συμφέροντα που έχουν οι από κάτω και σε αυτά που έχουν οι εκμεταλλευτές τους. Αντιφασιστικά διότι ο ρατσισμός ρίχνει τα μεροκάματα αποσυσπειρώνοντας ανθρώπους που έχουν ίδια προβλήματα και κοινή ταξική θέση. Γιατί οι εργάτριες και οι εργάτες, δεν πρέπει να σκέφτονται όπως τα αφεντικά τους πολύ περισσότερο δεν μπορούν να μάχονται για τα συμφέροντα των αφεντικών και του κράτους.
Η επίθεση που δεχόμαστε απαντάται μέσα από τη συμμετοχή σε σωματεία, συλλόγους, σε χώρους εργασίας και σχολεία,  που διεκδικούν, και αντιπαρατίθενται συλλογικά στον δρόμο με τα αφεντικά, τους φασίστες και τους σχεδιασμούς τους. Καλούμε όλους τους συναδελφους-ισσες, όλους τους εργαζόμενους/ες, σε πλήρη εγρήγορση, με αντιφασιστικές περιφρουρήσεις των δρόμων, των γειτονιών, των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και των αντισυγκεντρώσεων.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 18:00

ΣΤΟ ΣΥΝΔΙ.Κ.Α.Τ. (συνδικαλιστικό κέντρο ακηδεμόνευτων τάσεων) Χ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ 22
ΚΟΥΡΜΑΝΙΟ (ΚΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ)

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική ΄Ενωση Ιωαννίνων