Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης #165 από το μπλόγκ της ΕΣΕ-Αθήνας

ΤΑ ΥΦΑΝΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ, αναφέρει ανακοίνωση της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης -Αθήνας. Το Σάββατο 3 Ιουνίου η ΕΣΕ-Αθήνας, συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία στα υφαντήρια Παντελίδη στη Νέα Ιωνία. Ο εργάτης Bahadar Chaudhary -ανέφερε το κάλεσμα της ΕΣΕ Αθήνας-έπεσε νεκρός από εξάντληση εν ώρα εργασίας. Στην εν λόγω επιχείρηση επικρατούν συνθήκες μαύρης εργασίας, εξοντωτικών ωραρίων, υπερωριών και ανασφάλιστης εργασίας. Όχι άλλες γαλέρες θανάτου. Δεν ξεχνάμε – Δε συγχωρούμε.

Κινητοποίηση στη Ν. Ιωνία Σάββατο 3 Μάη για τον δολοφονημένο από το εργοδότη εργάτη Bahadar Chaudhary, καλούσαν και οι συλλογικότητες: Κομμουνιστική Συλλογικότητα RedFractal, Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Ν. Φιλαδέλφειας, Αντεπίθεση των Εργαζομένων, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Συνέλευση Κενταύρου. Στην κοινή ανακοίνωση κάλεσμα ανέφεραν μεταξύ άλλων: Πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως για να μη συνηθίσουμε το θάνατο των εργατών όπου παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα υπό την ασφυκτική καταπίεση των αφεντικών και του κράτους για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, πρέπει να περάσουμε από μια αντίσταση που εξαντλείται στις αμυντικές ανακοινώσεις στη συλλογική ταξική αντεπίθεση στους χώρους εργασίας και τους δρόμους. Δεν θα μείνουμε θεατές στη βαρβαρότητα που επεκτείνεται καθημερινά από τα αφεντικά! Πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Κάλεσμα για στήριξη της συγκέντρωσης για τον νεκρό εργάτη Bahadar Chaudhary το Σάββατο 3 Ιούνη, είχε κάνει και η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών).Το κάλεσμα ανέφερε μεταξύ άλλων: Το Σάββατο της 13ης Μαΐου ακόμα ένας προλετάριος θυσιάστηκε στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ήταν ο μετανάστης αδερφός μας Bahadar Chaudhary, που κατέρρευσε από υπερκόπωση τη στιγμή που εργάζονταν στο κάτεργο των υφαντηρίων Παντελίδη στην οδό Σινιόσογλου 5 της Ν. Ιωνίας. Για εμάς δεν υπάρχουν ταξικά ουδέτερα “εργατικά ατυχήματα”, παρά μόνο εργοδοτικές δολοφονίες που οφείλονται στις βάρβαρες συνθήκες εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, την εντατικοποίηση. Τα αφεντικά πλουτίζουν βουτώντας στον ιδρώτα και το αίμα των προλεταρίων. Απέναντι σε αυτό το διαρκές έγκλημα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να αρνηθούμε να συνηθίσουμε το θάνατο..
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απολύθηκαν από τα φροντιστήρια “Ανέλιξη” πραγματοποίησε το Σωματείο των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης Καθηγητών (Σ.Ε.Φ.Κ.), την Παρασκευή 2 Ιούνη στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου εκδικαζόταν η έφεση των εργοδοτών, Αναστάσιου Τσαρπαλή και Γεώργιου Πρέσβη. Υπενθυμίζουμε ότι οι 7 απολυμένοι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο με απόφαση το υποχρέωσε την εργοδοσία να τους καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 20.000 ευρώ.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απολυμένη εργαζόμενη από το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία», πραγματοποίησε την Πέμπτη 1/6, στα Δικαστήρια Ευελπίδων ( ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ).

Στο κάλεσμα του ο ΣΥΒΧΨΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: Ο αγώνας για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης της συναδέλφου μας από το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία», που υπέστη βλαπτική-εκδικητική μεταβολή, συνεχίζεται. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ».
Εν τω μεταξύ κάλεσμα για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απολυμένη εργαζόμενη από το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία», είχε απευθύνει και ο Σωματείο των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης Καθηγητών (Σ.Ε.Φ.Κ.).
Νέα εργοδοτική δολοφονία – απότοκος της εντατικοποίηση της δουλειάς και της τρομοκρατίας, στο βωμό πάντα του κέρδους του εργοδότη- σημειώθηκε στις 30 Μάη στην Λάρισα.29χρονος διανομέας που δούλευε στο de-tox cafe, ενώ οδηγούσε την μοτοσικλέτα εν’ ώρα δουλειάς, συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Η σορός του νεαρού μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. ΠΗΓΗ.
Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 30 Μάη από αλληλέγγυους-ες στο de-tox cafe που δούλευε ο ντελιβεράς που σκοτώθηκε σε ώρα εργασίας. Πρόκειται για μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία ενάντια σε έναν ακόμα άνθρωπο της τάξης μας. Το μαγαζί ήταν κανονικά ανοικτό, ο εργοδότης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα…ΠΗΓΗΠΗΓΗ.
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί την Τετάρτη 14/6, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, στην Καμάρα στην Θεσσαλονίκη. Στην ανακοίνωσηκάλεσμα η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αναφέρει και τα ακόλουθα: Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων – συναδέλφων, αυτά τα χρόνια των μνημονίων/…/ Αυτό το περιστατικό, δεν είναι μεμονωμένο και τυχαίο, ούτε πρόκειται για ένα θάνατο χωρίς υπεύθυνο και αιτία. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια δολοφονία, η οποία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θανάτων συναδέλφων, που αυξάνεται και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες/…/ Η μόνη λύση απέναντι σε όλη αυτή την πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε, απέναντι στον ατομικισμό που καλλιεργούν σκόπιμα ΜΜΕ-Κυβερνήσεις- Εργοδότες, είναι να οργανωθούμε, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας, να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με καταλήψεις και στην πράξη, να σταματήσουμε τις δολοφονίες συναδέλφων που αυξάνονται μέρα με την μέρα. Μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
Δύο ακόμα απόπειρες εργοδοτικής δολοφονίας σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Η πρώτη το Σάββατο 27 Μάη. Εργαζόμενος συνοδός στην αποκομιδή των απορριμμάτων, τραυματίστηκε σε ώρα εργασίας, όταν ένα διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πόδι. Όπως καταγγέλλεται η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, οδήγησαν στο νέο αυτό εργατικό “ατύχημα”. Στην δεύτερη που σημειώθηκε στα Ναυπηγεία Περάματος την Πέμπτη 1/6,42χρονος Αλβανός εργάτης, έπεσε από σκαλωσιά 4 μέτρων όπου πραγματοποιούσε εργασίες βαφής στο επιβατηγό – τουριστικό πλοίο «SELESTIAL» και χτύπησε τα πλευρά του.

Στην Εντατική των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Άγιος Σάββας» συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από την Πέμπτη 25/5, οι δύο εργάτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε σοβαρό εργατικό «ατύχημα» -ένα ακόμα παρ’ ολίγον εργοδοτικό έγκλημα-στην εταιρεία εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου «TOP GAS» στον Ασπρόπυργο. Και οι δύο εργάτες έχουν υποστεί εισπνευστικά εγκαύματα και εγκαύματα στο σώμα τους.
Εκδήλωση με θέμα την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/6/2017 στο Πανεπιστήμιο της Σύρου, με την συμμετοχή μελών από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων (ΣΣΜ), τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και την Ορθοστασία (εργαζόμενοι/ες στο χώρο του εμπορίου). Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων, Σύρου-Μυκόνου. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά: ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.

4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 30/5 στο εργοτάξιο της εταιρείας «Μινωική Τεχνική» στο Ηράκλειο Κρήτης, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι. Αφορμή στάθηκαν τα αλλεπάλληλα εργατικά “ατυχήματα” (για εμάς απόρροια εργοδοτικών εγκλημάτων), που σημειώθηκαν στο εν’ λόγω εργοτάξιο.
Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, πραγματοποίησαν την Τρίτη 30 Μάη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Διεκδίκησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Αποτελέσματα έφερε ο αγώνας των εργαζομένων στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα δύο μηνών από την εργοδοσία.

Την απόπειρα της δικαστικής εξουσίας να επιβάλει την τμηματική πλειστηρίαση των μέσων παραγωγής, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΕ και καλούν εργαζόμενους, συνδικαλιστές και συλλογικότητες να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση του, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν το εργοστάσιο ζωντανό. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση να δείξουμε όλοι μαζί πώς αφού δεν μπορούν αυτοί, μπορούμε εμείς. Ολόκληρο το κείμενο και την πρόταση ψηφίσματος τα βρίσκετε: ΕΔΩ.
Κάλεσμα αλληλεγγύης απηύθυνε η Συνέλευση Εργατικού Ιατρείου στη ΒΙΟ.ΜΕ, καθώς από τις 29/5/2017, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις, ο σύνδικος κατά της ΒΙΟ.ΜΕ Θεοχάρης Μέγας, μπορεί να εισβάλει στο εργοστάσιο και να καταγράψει όλα τα κινητά στοιχεία της ΒΙΟ.ΜΕ και του Εργατικού Ιατρείου, δηλαδή, μηχανήματα, μηχανολογικό και ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα, οχήματα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες καθώς και προϊόντα της ΒΙΟ.ΜΕ., προκειμένου να γίνει τμηματικός πλειστηριασμός τους. Είναι αυτονόητο ότι τα εγχειρήματα, τόσο της ΒΙΟ.ΜΕ όσο και του Εργατικού Ιατρείου, μπαίνουν στο στόχαστρο και βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Η έμπρακτη αλληλεγγύη όλων είναι απαραίτητη, ανέφερε το κάλεσμα.
Με απεργία την Τετάρτη 31 Μάη απάντησαν της «Frigoglass ΑΒΕΕ» στην Κάτω Αχαΐα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία. Την ίδια ημέρα, πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου.
24ωρη απεργία στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) Ειδικής Αγωγής και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, έγινε την Τρίτη 30/5, από τους απλήρωτους εργαζόμενους με αίτημα να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.
Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Θριάσιο» στις 30 Μάη. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απαιτούν: Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Να γίνεται η πληρωμή κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να μην απολυθεί κανείς. Να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
Νοιάσου για την τάξη σου και όχι για τα αφεντικά – Σκέψου σαν εργαζόμενος και όχι σαν ρουφιάνος, θα μπορούσε να είναι ο υπέρτιτλος για την επόμενη είδηση. Ο λόγος για τους 2 εργαζόμενους (έναν από το Lacoste και έναν από το Golden Hall) που δέχθηκαν να δώσουν ψευδείς καταθέσεις, για έναν μετανάστη Μαροκινής καταγωγής. Το περιστατικό συνέβη στις 31/5,στο Golden Hall στο Μαρούσι. Η διευθύντρια της Lacoste κατηγόρησε τον μετανάστη ότι έκλεψε κάποια μπλουζάκια και όταν φώναξε την ασφάλεια και έψαξαν τα πράγματα του είδαν ότι δεν τα είχε – αλλά ήταν ξεχασμένα σε κάποιο δοκιμαστήριο – για να μαζέψει τον αναίτιο τραμπουκισμό, υπέδειξε τους 2 εργαζόμενους σαν….(ψευδό)μάρτυρες. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Golden Hall και του Lacoste δέχθηκαν έμμεσες εργοδοτικές απειλές για να μη μιλήσουν σε κανέναν για το γεγονός. Ο μετανάστης προσήχθη από τους μπάτσους και κινδυνεύει με απέλαση. Δείτε σχετικά: ΕΔΩ.
Σε απεργία κατέβηκαν την Πέμπτη 1 Ιούνη, οι μηχανοδηγοί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αιτήματα όπως: η βελτίωση των συνθηκών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τις προσλήψεις μηχανοδηγών.

Για τις παρούσες κινητοποιήσεις προτείνουμε: Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων χωρίς προαπαιτούμενα. Να πληρωθούν τα μεροκάματα της απεργίας σε όλους, αφού οι κινητοποιήσεις έγιναν με ευθύνη της εταιρείας. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων κείμενο που γράφτηκε από εργαζόμενους στο Μετρό Θεσσαλονίκης και μοιράζεται στα εργοτάξια. Στο κείμενο επίσης αναφέρονται τα εξής: Να εξοστρακίσουμε τις ύπουλες διαδώσεις, φήμες και κουτσομπολιά που διαδίδονται ξεδιάντροπα για τους απεργούς που στόχο έχουν την αδρανοποίηση μας και τελικά την διάσπασή μας. Να απαντήσουμε δημιουργώντας από τώρα επιτροπές εργαζομένων παντού. Να κάνουμε τις δικές μας συνελεύσεις, χωρίς γραφειοκρατία με δημιουργικές διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας που εμείς θα επιλέξουμε. Αλληλεγγύη χωρίς όρους στις απολυμένες συναδέλφισσες αρχαιολόγους και άμεση επαναπρόσληψη στις θέσεις τους. Κανένας μόνος του, κανένας ανυπεράσπιστος.

Καταργεί η αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση το ειδικό επίδομα σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο ΟΑΕΔ στην σελίδα του στο διαδίκτυο.
Πανελλαδική απεργία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 1/6 οι εργαζόμενοι υπηρεσιών και οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Διεκδικούν μισθολογική εξίσωση προς τα πάνω όλων των υπαλλήλων, αγωνίζονται ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, καθώς και ενάντια στο σύστημα «αξιολόγησης».
Νέα απεργιακή κινητοποίηση από την Πέμπτη 1/2 μέχρι την Τετάρτη 7/6, ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του «Πήγασου».Διεκδικούν την εξόφληση των δεδουλευμένων 5 μηνών.

Απόλυση δύο εργαζομένων της επιχείρησης «flormar» στο κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων «billy’s s.a international trade». Πρόκειται για δύο εργαζόμενες συνδικαλίστριες οι οποίες απολύθηκαν στις 30/5 λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή τους, στη γενική πανελλαδική απεργία στις 17/5/17.

Αλληλεγγύη στην απεργία των αρχαιολόγων ,αναφέρει ανακοίνωση της Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης. Οι εργασιακές συνθήκες στα εργοτάξια και τα σκάμματα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη μας απασχολούν ξανά, αυτή τη φορά εξαιτίας της απόλυσης δύο συμβασιούχων αρχαιολόγων στο σκάμμα του Συντριβανίου, απολύσεις που η εταιρία έκανε μετά από υπουργική εντολή(!) Μετά τα εργατικά ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος, κάποια από τα οποία ήταν θανατηφόρα, ήρθαν τώρα οι απολύσεις για να μας ξαναθυμίσουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, όταν πρόκειται για την «ανάπτυξη». Η πρόφαση, αυτή τη φορά, ήταν οι καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου, για τις οποίες φυσικά ευθύνεται πάντα ο εργαζόμενος και τόσο περισσότερο, όσο πιο χαμηλά είναι στην ιεραρχία. Οι αρχαιολόγοι που απολύθηκαν βρέθηκαν μπλεγμένες σε ένα επιχειρηματικό και πολιτικό αλισβερίσι δημιουργίας εντυπώσεων, όπου υπουργοί και εργολάβοι συναγωνίζονται σε «αποτελεσματικότητα» αλλά είναι μαζί όταν πρόκειται να «επαναφέρουν στην τάξη» τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων αρχαιολόγων και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Την ίδια στάση οφείλουν να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης και πολύ περισσότερο οι συνάδελφοι που δουλεύουν στο Μετρό σε οποιοδήποτε πόστο. Όλα τα σωματεία πρέπει να σταθούν δίπλα στον αγώνα των αρχαιολόγων, αλλιώς ξεκάθαρα στηρίζουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Κανένας – καμία μόνη απέναντι στην αυθαιρεσία υπουργών και εργοδοτών. Άμεση ανάκληση των απολύσεων.
Απολύσεις εργαζομένων, έγιναν στην εταιρεία «Intrasoft»την Πέμπτη 1/6. Την Παρασκευή 2 Ιούνη προχώρησαν σε στάση εργασίας. Οι εργαζόμενοι ενοχλούσαν την εργοδοσία με την μαχητική τους στάση, καθώς διεκδικούσαν αυξήσεις στους μισθούς, να φεύγουν στην ώρα τους, ενώ εναντιώθηκαν και στην πρόθεση της εταιρείας να τοποθετήσει παράνομα κάμερες στους χώρους εργασίας.
Η εταιρεία «D-Port»μέσω του υπεργολάβου της «Cosco» Καραγιάννη απέλυσε την περασμένη εβδομάδα, εργαζόμενο- συνδικαλιστή. Η απόλυση έγινε καταφανέστατα επειδή ενοχλούσε με την συνδικαλιστική του δράση, αλλά και για να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους ώστε να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Όπως καταγγέλλεται ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος. Να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στο χώρο της «Cosco» γι’ αυτό και επιλέγουν να απολύσουν τον εργαζόμενο-συνδικαλιστή ώστε να απαγορεύσουν στην ουσία κάθε συνδικαλιστική δράση.

Τέλος ενημερώνουμε ότι, η ΕΣΕ Αθήνας διοργανώνει στις 9 Ιούνη στο Αίθριο Νομικής, Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τον καινούριο χώρο της ΕΣΕ Ιωαννίνων. Συμμετέχουν: ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-INDICO-VAGABONDS-ΕΣΧΑΤΗ ΠΟΙΝΗ-ΚΕΝΟ ΜΝΗΜΗΣ, θα δημοσιευτεί  σύντομα η σχετική ανακοίνωση.