Ούτε στο Ρέντη, ούτε στη Νίκαια, ούτε πουθενά…

Ρέντης, 20.09.2013

Αρ. πρωτ. 198

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή και μουσικού Παύλου Φύσσα από τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτέλεσμα της τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος στις εργατογειτονιές, με δολοφονίες μεταναστών και ξυλοδαρμούς αγωνιστών τις αριστεράς. Μόλις λίγες μέρες πριν, η ίδια μαφιόζικη συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο, είχε επιτεθεί με δολοφονική μανία σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα στέλνοντας 8 άτομα στο νοσοκομείο.
Στόχος των νεοναζί δολοφόνων είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, το χτύπημα των συνδικάτων και της αριστεράς και η συντριβή κάθε αντίστασης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και κεφάλαιου. Άλλωστε, πίσω από τον δήθεν «αντισυστημικό» λόγο της Χρυσής Αυγής κρύβονται τα συμφέροντα των ισχυρών. Γι’ αυτό ψήφισαν στη βουλή – μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης – το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ, κατέθεσαν πρόταση νόμου για τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών και έστησαν δουλεμπορικά γραφεία «εύρεσης εργασίας» με μεροκάματο 15 ευρώ. Την ίδια στιγμή, επιδίδονται ανενόχλητοι σε μπραβιλίκια και κυκλώματα προστασίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στα εργατικά σωματεία και στις γειτονιές μας και πως η ιδιότητα του μέλους της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του σωματείου μας. Εξουσιοδοτούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας να προχωρήσει στη διαγραφή όποιου διαπιστωθεί ότι είναι μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας.
Παράλληλα, απαιτούμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια, που εδώ και δυο χρόνια είναι το κέντρο όλων των φασιστικών επιδρομών στο δυτικό λεκανοπέδιο. Σε αυτή την κατεύθυνση, το σωματείο μας δηλώνει ότι στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις αντιφασιστικές δράσεις.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία ενωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, θα απομονώσουμε τους φασίστες και θα σπάσουμε την τρομοκρατία τους στις γειτονιές μας.
ΟΥΤΕ στο ΡΕΝΤΗ, ΟΥΤΕ στη ΝΙΚΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης