Ενημέρωση από τη 3η συζήτηση για το συντονιστικό δράσης για την Κυριακάτικη αργία / νέα συνάντηση: Τρίτη 25/2, ώρα 18:30

Την Τρίτη 18/2 πραγματοποιήθηκε η τρίτη ανοιχτή συνάντηση στο πλαίσιο της συζήτησης για τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα “απελευθερωμένα” ωράρια.

Στη συνάντηση αυτή που παραβρέθηκαν και πάλι αρκετές συλλογικότητες (βλ. παρακάτω*), πολλές από τις οποίες που συμμετείχαν και στις δύο πρώτες συναντήσεις και αρκετές νέες,

Έγινε συζήτηση για την κυκλοφορία προκήρυξης και αφίσας, με την υπογραφή Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα “απελευθερωμένα” ωράρια. Έγιναν παρατηρήσεις πάνω σε προσχέδια που είχαν αποσταλεί στις συλλογικότητες. Η συνάντηση δεν μπόρεσε να καταλήξει οριστικοποιώντας τα υλικά του Συντονιστικού, λόγω του ότι οι περισσότερες συλλογικότητες που παραβρέθηκαν, δεν είχαν προλάβει να συζητήσουν τα προσχέδια.

Έτσι, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να γίνουν (ακόμα και με την αποστολή email το συντομότερο δυνατό) οι όποιες παρατηρήσεις στο κείμενο που και πάλι επισυνάπτεται εδώ, ώστε να είναι εφικτό να οριστικοποιηθεί το κείμενο στην επόμενη συνάντησή μας.

Επίσης, επισυνάπτεται (για τις όποιες τελικές σας παρατηρήσεις) και η αφίσα, όπως διαμορφώθηκε από τη συζήτηση που ήδη έγινε ως προς τα προτάγματα και κείμενο.

[θα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε από νωρίς ενδεικτικά το πόσες αφίσες θα ήθελε και η κάθε συλλογικότητα, ώστε να υπολογίσουμε και το τιράζ για την εκτύπωση]

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη 25/2 στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΒΧΑ

Στη νέα συνάντηση θα καταληχθεί και ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων. Κάποιες ιδέες ακούστηκαν ήδη (παρεμβάσεις στην Ερμού, στα Mall, στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, σε κάποιες γειτονιές με μεγάλη αγορά και εμπορικούς δρόμους, σύσκεψη με εργαζόμενους στο εμπόριο στις 30/3).

Βασικός σταθμός των παρεμβάσεων μας, η Κυριακή 13 Απρίλη, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Η δράση του Συντονιστικού επιδιώκει να ασκήσει πίεση στα σωματεία του εμπορίου και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ώστε να κηρύξουν απεργία στον κλάδο του εμπορίου.

Το Συντονιστικό Δράσης θα στηρίξει παράλληλα όλες τις αυτόνομες παρεμβάσεις που θα προκρίνουν όσες συλλογικότητες το επιθυμούν με το δικό τους ιδιαίτερο λόγο στους χώρους δουλειάς τους και στις γειτονιές τους.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ)

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Σωματείο Βάσης Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων (ΣΩΒΑ)

Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων

Αντεπίθεση Εργαζομένων στο Εμπόριο

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ)

Ταξικό Μέτωπο Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες

Εργατική Εφημερίδα Δράση

Κόκκινη Γραμμή

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής

Συνέλευση Πλατείας Βικτωρίας

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

Εργατική Λέσχη Περιστερίου

Εργαζόμενοι / Κάτοικοι Ταύρου

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

στέκι Αντίπνοια

Παραμένει προφανώς ανοιχτό το κάλεσμα σε όσες άλλες συλλογικότητες

επιθυμούν να συντονιστούν στο πλαίσιο αυτού του αγώνα.

Ενημέρωση από τη 1η συνάντηση

Ενημέρωση από τη 2η συνάντηση

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης