ΣΕΦΚ: Προς τους συναδέλφους καθηγητές στα φροντιστήρια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η λεηλασία της ζωής μας, η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και ελεύθερων χώρων, η γενικευμένη ανεργία και η φοροληστεία από κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζεται.
Σε αυτήν τη συνθήκη, η εργοδοσία υποτιμά την εργατική δύναμη με τη δραματική μείωση του ωρομισθίου και τις προσλήψεις – απλήρωτων από την εργοδοσία – εργαζομένων με voucher, προγραμμάτων κατάρτισης, μέσω ΟΑΕΔ, με εικονικά μη συντάξιμα ένσημα, χωρίς δυνατότητα επιδόματος ανεργίας ή τρίμηνου βοηθήματος.
Η εργοδοσία επιχειρεί να μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε ριάλιτι, τους εργαζομένους σε σκιές που εναλλάσσονται και χάνονται. Επιχειρεί να υπονομεύσει την ταξική τους συνείδηση, ώστε να αισθανθούν «συνεργάτες» στην κρίση, που πρέπει να «θυσιαστούν» για να συνεχίσουν την κερδοφορία τους. Τα φροντιστήρια γίνονται «Εl Dorado» για τις αλυσίδες φροντιστηρίων και την εργοδοτική ένωση, καθώς λεηλατούν μισθούς και εργατικά δικαιώματα, διαμορφώνοντας όρους δουλοπαροικίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σε αυτήν τη συνθήκη, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται, σε κάθε χώρο δουλειάς, να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις /τους συναδέλφους μας, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να μη λειτουργήσουμε κανιβαλικά.
Να μην αποδεχθούμε τον τυχοδιωκτισμό, να μην προσαρμοστούμε στη νέα νομιμότητα. 19 χρόνια τώρα, ο ΣΕΦΚ έδωσε και δίνει μάχες μαζί με το υπόλοιπο εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα, με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ελεεινολογούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία είναι κατάκτηση του κλάδου και για 17 χρόνια αποτέλεσε φραγμό στην ασυδοσία των εργοδοτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως ο ΣΕΦΚ δεν υπάρχει, αφού καταργήθηκε η ΣΣΕ… και άρα είναι μάταιο να αγωνίζεται κανείς. Αναζητούν την ατομική λύση…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σήμερα δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες πως όλα είναι προσωρινά, πως θα γίνει ξανά ΑΣΕΠ, θα ανοίξει μια πόρτα στο δημόσιο σχολείο και θα σωθεί αυτός που κοιτάει τον εαυτό του και λειτουργεί κανιβαλικά εις βάρος των συναδέλφων του… Μες στη σύγχυση, την πλύση εγκεφάλου από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης των εφοπλιστών και των τοκογλύφων τραπεζιτών, προωθείται ο κοινωνικός εκφασισμός, το δίκαιο του ισχυροτέρου. Απέναντι σε αυτούς ένας δρόμος υπάρχει: ο δρόμος της ταξικής ενότητας, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο ΣΕΦΚ σάς καλεί να συμμετέχετε στο ανοιχτό Δ.Σ. κάθε Πέμπτη 10.30-12.30 πμ στα γραφεία του σωματείου Λόντου 6 και Μεσολογγίου, στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις δράσεις ενάντια στην «κοινωφελή» σκλαβιά-voucher, στους απεργιακούς αντικαταναλωτικούς αποκλεισμούς υπερασπιζόμενοι την Κυριακάτικη αργία, σε κάθε απεργιακή φρουρά, εκδηλώνοντας της αλληλεγγύη μας σε όποια/ον αντιστέκεται.
Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης