Συντονισμός Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας Θεσσαλονίκης καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

10_10_14_nea_smyrni_synt_drasis_i
Ο Συντονισμός Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην διαμαρτυρία των απεργών εμποροϋπαλλήλων και αλληλέγγυων διαδηλωτών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας διαδηλώτριας και την προσαγωγή ενός αγωνιστή. Όπως φαίνεται, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση και οι μεγαλέμποροι για να επιβάλλουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας προσφεύγουν στο μοναδικό όπλο τους, την χρήση βίας ακόμα και σε ένα χώρο όπου βρίσκονταν μικρά παιδιά και εγκυμονούσες γυναίκες. Θέλουν να επιβάλουν τον “νόμο και την τάξη”, όπου “νόμος” είναι η εργοδοτική τρομοκρατία (απλήρωτη εργασία, απολύσεις, ελαστική απασχόληση κτλ) και “τάξη” η απαγόρευση των απεργιών.

Σαν Συντονισμός προχωρήσαμε σε απεργιακή συγκέντρωση και στη συνέχεια σε διαδήλωση στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και άλλων συλλογικοτήτων. Με ειρηνικό τρόπο έγιναν απεργιακοί αποκλεισμοί σε μεγάλα καταστήματα με ταυτόχρονη έκκληση στους καταναλωτές να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, εργαζόμενοι, άνεργοι,συνταξιούχοι και οι ίδιοι, έδειξε πλήρη κατανόηση στον αγώνα μας καθώς δέχονται την ίδια επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα τους. Κακοφωνία οι μικρές ομάδες τραμπούκων “καταναλωτών¨ που δεν δίστασαν ακόμα και να επιτεθούν φραστικά και σωματικά σε απεργούς παίζοντας το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου για να περάσει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ την εικόνα της έντασης. Με αυτή την αφορμή η διαμαρτυρία δέχθηκε την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα μια κοπέλα διαδηλώτρια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι και να προσαχθεί συναγωνιστής. Ο προσαχθείς αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά και από παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα.
Ανάλογες διαμαρτυρίες, αποκλεισμοί και διαδηλώσεις έγιναν σε όλη την Ελλάδα με τους εμποροϋπάλληλους να κάνουν για άλλη μια φορά σαφές ότι όχι μόνο θα δώσουν την μάχη για να μην περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλλά παράλληλα θα αγωνιστούν για να ξανακερδίσουν όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια, για να κερδίσουν εργασία με δικαιώματα και ζωή με ελεύθερο χρόνο και αξιοπρέπεια.
ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΑΙ 7, ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ