Για την πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης

Ολοκληρώθηκαν στις 25/2/2018 οι διήμερες εργασίες της 12ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης που αυτή την χρονιά πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι εισηγήσεις αναφορικά με τις δραστηριότητες των τοπικών και κλαδικών ενώσεων, έθεσαν την βάση πάνω στην οποία κινήθηκε η συζήτηση σχετικά με την διαμορφούμενη κατάσταση στους χώρους εργασίας από την όξυνση της επίθεση κράτους και κεφαλαίου στη εργατική τάξη.

Αναδείχθηκε ότι παρά την έντονη αφομοιωτική επίδραση της αριστερής διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και την ύφεση που αυτή προκαλεί στο εργατικό κίνημα, δεκάδες αγώνες πραγματοποιούνται καθημερινά, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Η συζήτηση έβριθε εμπειριών που αντλούνται από εργατικές αντιστάσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το πρόβλημα παραμένει στην αδυναμία σύνδεσης μεταξύ τους ώστε να αποτραπεί η σπασμωδικότητά τους. Σε αυτό το πεδίο η παρέμβαση της ΕΣΕ παραμένει κρίσιμη.

Κρίνοντας τόσο την συγκυρία, όσο και τα περιθώρια που δίνουν οι δυνάμεις της οργάνωσης, πάντα με αυτοκριτική διάθεση και χωρίς πατερναλισμούς, προσανατολίζει τη στρατηγική της στην ενίσχυση των συνδικάτων, την μαζικοποίηση και ριζοσπαστικοποίησή τους, την ενδυνάμωση της αναρχοσυνδικαλιστικής παρέμβασης εντός και εκτός τους.

Τέλος, η συνδιάσκεψη επεξεργάστηκε ζητήματα που αφορούν την διεθνή οργάνωση των αναρχοσυνδικαλιστικών οργανώσεων.