ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΔΑΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ! 18/12, 09:00, αίθουσα Δ1, Ισόγειο Εφετείου Λουκάρεως

Παρέμβαση της ΕΣΕ Αθήνας αυτήν την Παρασκευή 14/12 στις 6μ.μ. με πανό και μοίρασμα κειμένων έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα Λόλα Γκουτιέρες που δικάζεται σήμερα Τρίτη 18/12. Στη συνέχεια οι σύντροφοι/ισσες πραγματοποίησαν μοίρασμα της ίδιας ανακοίνωσης και στη διαδήλωση ενάντια στις γυναικοκτονίες στην Καπνικαρέα.
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
Η Λόλα μέλος του ελευθεριακού Ισπανικού συνδικάτου CGT το Νοέμβρη του 2016 προσπαθεί να περάσει έναν κούρδο πολιτικό πρόσφυγα χωρίς χαρτιά από την Ελλάδα στη Βαρκελώνη με σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του για τη Γερμανία όπου τον περιμένει ένας συγγενής του. Του δίνει για αυτό το σκοπό τα έγγραφα του γιου της. Όταν γίνονται αντιληπτοί από την αστυνομία κρατούνται για 3 μέρες και στη συνέχεια περνούν από προκαταρκτική εξέταση. Ο εισαγγελέας διατάζει την αποφυλάκισή με κατηγορίες παροχή βοήθειας σε άτομο που δεν έχει τα κατάλληλα χαρτιά προκειμένου να περάσει τα σύνορα και χωρίς εγγύηση. Παρόλα αυτά η ελληνική αστυνομία αποφασίζει να παρατείνει τη φυλάκισή της όπως και του Κούρδου πρόσφυγα. Μετά από 30 ώρες και χωρίς να εξηγήσουν τίποτα τους μεταφέρουν στο στρατόπεδο ελληνικού όπου τους κρατούν σε άθλιες συνθήκες για εννιά μέρες μέχρι την απέλαση. Την Τρίτη 18/12 η Λόλα δικάζεται στο εφετείο της Λουκάρεως και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών!
Ως Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη Λόλα και καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, ντόπιο και μετανάστη να βρίσκεται αυτήν την Τρίτη από τις 9 π.μ. και μετά στο εφετείο για την αποτροπή καταδίκης της Λόλας.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!
ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΔΑΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ!
18/12, 09:00, αίθουσα Δ1, Ισόγειο Εφετείου Λουκάρεως