Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας Αναρχοσυνδικαλισμός

Κυκλοφόρησε το  νέο  τεύχος της εφημερίδας Αναρχοσυνδικαλισμός.Το τεύχος αυτο είναι ειδική έκδοση με αφιέρωμα στην εκπαίδευση 2020,απο την κλαδική εκπαίδευσης της ΕΣΕ.

(*Για λόγους γλωσσικής οικονομίας στο γραπτό κείμενο χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον το θηλυκό γένος ως συμπεριληπτικό και του αρσενικού.)

 

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, η κρατική εξουσία επιδίδεται σε όργια αυταρχισμού κι αυθαιρεσίας με σκοπό να χειραγωγήσει απόλυτα την κοινή γνώμη και να εξασφαλίσει την πλήρη υποταγή της κοινωνίας στα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Με το πρόσχημα της προστασίας των πολιτ(ιδ)ών από τον νέο ιό, η παρούσα ακροδεξιά κυβέρνηση μας εγκλωβίζει χωριστά στα «κουτιά» μας ωσάν ποντίκια πιασμένα σε φάκα, απ’ όπου μας επιτρέπει να βγαίνουμε μόνο για να δουλέψουμε και να καταναλώσουμε. Παράλληλα, υπερψηφίζει τον ένα μετά τον άλλο νόμους που δυσχεραίνουν τους όρους της διαβίωσής μας, ενώ με αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις μας αφαιρεί τη δυνατότητα ν’ αντιστεκόμαστε στις βάναυσες πολιτικές της. Εξαλείφει έτσι στην πράξη τα τελευταία ψήγματα δημοκρατικότητας του πολιτεύματος κι αποσκοπεί στο να καταργήσει εν τέλει το θεμελιώδες δικαίωμα μας να έχουμε δικαιώματα… Ως βασικός μηχανισμός της ιδεολογικής αναπαραγωγής του συστήματος, η παιδεία αποτελεί βέβαια ένα από τα κεντρικά πεδία βολής της εκάστοτε κυβέρνησης, όπου δοκιμάζονται οι νέες τεχνικές για την ηθική διάπλαση των μελλοντικών πειθήνιων παραγωγικών μονάδων και την κατασκευή της μαζικής συναίνεσης στην ιδεολογική και συναισθηματική ηγεμονία του καπιταλισμού. Αντίστοιχα και η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει πάψει από την ανάληψη της θητείας της να βομβαρδίζει το θεσμό της παιδείας με «εκσυγχρονιστικά» νομοσχέδια που σκοπό έχουν να καταστήσουν την εκπαίδευση έρμαιο των λογικών της αγοράς. Μέσω της λαομίσητης υπουργού και των υφυπουργών της που υπερασπίζονται αναίσχυντα τα συμφέροντα των (πολύ) λίγων κι απαξιώνουν τις ικανότητες των (πάρα) πολλών, από τις πρώτες κιόλας μέρες, η «επιτελική» ακροδεξιά κυβέρνηση της «αριστείας» βάλθηκε να σαρώσει ότι είχε απομείνει όρθιο σ’ αυτό τον τομέα, εκδίδοντας μια σωρεία παρανόμων εγκυκλίων που δε στηρίζονται στην κείμενη νομοθεσία και μια σειρά υπουργικών αποφάσεων που έχουν παρακάμψει τις διαδικασίες διαλόγου με τα συνδικαλιστικά σωματεία. Με είναι μια ματιά, οι ενέργειες στις οποίες προέβη εντός του 2020 είναι οι εξής:

 

 

 

Κατεβάστε το σε μορφή pdf:

afierwma-2020-ese-ekpaideyshs