Για την εργατική δολοφονία του Μανώλη Αφράτη

αΑυτοκόλλητο απο την ΕΣΕ-Ρεθύμνου
Την 21η Μαΐου 2020 ο 38χρονος Μανώλης Αφράτης έχοντας βγει για μεροκάματο ως εργαζόμενος της Γαλακτοκομικής Αμαρίου Α.Ε., πρώην Μανουκαράκη Α.Ε., άφησε την τελευταία του πνοή, όταν το φορτηγό που επενέβαινε ανατράπηκε. Σύμφωνα με το δεύτερο και το τρίτο πόρισμα του πραγματογνώμονα το φορτηγό που του δόθηκε δεν πληρούσε καμία προδιαγραφή ασφαλείας και το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας της διάλυσης του μηχανισμού των φρένων. Επρόκειτο δηλαδή για μια δολοφονική μηχανή η οποία έπρεπε να είχε σταλεί από καιρό για απόσυρση.
Η παντελής έλλειψη στοιχειώδους συντήρησης του εξοπλισμού, στέρησε τη ζωή σε έναν άνθρωπο στέλνοντάς τον για θυσία στο βωμό του κέρδους.
Ο Μανουρακάκης όλο αυτό το διάστημα έχει επιχειρήσει με ποικίλα μέσα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καλύψει την εγκληματική του αμέλεια. Όσες φωνές όμως κι αν έχει επιχειρήσει να εξαγοράσει το αίμα δεν ξεπλένεται από τα χέρια του.
Για εμάς ένα είναι ξεκάθαρο: δεν πρόκειται για εργατικά ατυχήματα αλλά για στυγνές δολοφονίες. Γνωρίζουμε ότι για τα αφεντικά δεν είμαστε παρά αναλώσιμοι. Δεν πρόκειται όμως να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και να υπομείνουμε την περαιτέρω εξαθλίωση των ζωών μας σε μια εποχή όπου ακόμα και τα αυτονόητα δικαιώματα καταστρατηγούνται από τα παράσιτα της αστικής τάξης, τους γόνους των κηφήνων, τους συνεργάτες των ναρκομαφιόζων, και των φίλων των παιδοβιαστών.
ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΦΡΑΤΗ
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 20/10, 09.00
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση