Για την προσαγωγή και κράτηση του μπλοκ της ΑΠ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

αναρτήθηκε στις 13 Φεβ 2013 – 10:25 π.μ.

Ανακοίνωση της ΕΣΕ για την Προσαγωγή και Κράτηση του μπλοκ της ΑΠ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

 

Το κράτος… παρακράτησε

Στη 48ωρη Γενική Απεργία 6-7/11 ζήσαμε για μια ακόμα φορά να όργιο καταστολής από μεριάς του κράτους. Διαδηλωτές, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων μέχρι και ολόκληρα μπλοκ διαδηλωτών οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πριν ακόμα ξεκινήσει η απεργιακή συγκέντρωση. Το κλίμα εκφοβισμού και «ανελευθερίας της έκφρασης» έχει ολοφάνερα ενταθεί καταρρίπτοντας και το τελευταίο δημοκρατικό πρόσχημα του κεφαλαίου. Στην ουσία, ο κατασταλτικός παραλογισμός των από πάνω, μέσω μαζικών συλλήψεων και ξυλοδαρμών, «προληπτικών» προσαγωγών, «χημειοθεραπείας» και αποκλεισμού των συγκοινωνιών έρχεται να καταργήσει το ήδη βιασμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη επίδειξη ισχύος με την προσαγωγή και κράτηση στη ΓΑΔΑ του μπλοκ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ παντελώς αναίτια στις 7/11. Πρακτικές καταστολής του εργατικού κινήματος που άλλοτε θα βαπτίζονταν παρακρατικές, έχουν πλέον καταστεί τυπικότατη διαδικασία της επίσημης κρατικής λειτουργίας, η οποία και αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο στο όνομα της τάξης και της δήθεν ασφάλειας.

Σαφέστατα, το πρώτο σκέλος της αιτιολόγησης μας βρίσκει σύμφωνους. Όντως ,οι εξουσιαστές και η αστυνομία τους δρουν για χάρη της τάξης… της αστικής τάξης.

Τα τελευταία χρόνια με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, η επίθεση των αφεντικών στην αξία της εργατικής δύναμης και της ίδιας της ζωής μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το κερασάκι στην τούρτα προσθέτει βεβαίως η ανιδιοτέλεια και αμέριστη συμβολή στην κρατική καταστολή των πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε ντόπιους και ξένους, τη στιγμή που τα ελληνικά αφεντικά θησαυρίζουν από τα μέτρα μείωσης των μισθών και των ενσήμων μας.

Ας μην ξεχνάμε όμως πως αυτό που μοιάζει ν’ αποτελεί το ισχυρότερο όπλο του Κεφαλαίου, η προσφυγή του στη βία και την καταστολή δεν παύει να είναι παράλληλα και η απόδειξη της μεγάλης του αδυναμίας να μας κρατήσει πειθαρχημένους. Αρκεί να περάσουμε από την οργή στην οργάνωση, χτίζοντας από τα κάτω και κόντρα στους πουλημένους συνδικαλιστές των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τις αντιστάσεις μας στα μέτρα και τους όρους για την εργατική μας αντεπίθεση.

Δημιουργούμε ελευθεριακά, ταξικά σωματεία χωρίς κομματικές γραμμές. Δημιουργούμε εργατικές επιτροπές παντού για να οργανώσουμε τη γενική απεργία διαρκείας που θα σαρώσει τα νομοσχέδια τους και θα μας δώσει πίσω την ταξική μας αυτοπεποίθηση.

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό και τον αγώνα των συντρόφων της Α.Π. Ροσινάντε και όλων των διωκόμενων της 48ωρης Γενικής Απεργίας

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης