Όλοι αύριο 24/7 στην παρέμβαση των σωματείων Vodafon και Wind

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων Vodafone – Πάναφον

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind

Αθήνα, 23.7.2013

Ο αγώνας των εργαζομένων σε Vodafone & Wind θα καθορίσει τις εξελίξεις και όχι οι αποφάσεις της ΕΕΤΤ

ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ (24/7) ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ, στις 11.00, Λ.Κηφισίας 60 Μαρούσι

Μετά το επικοινωνιακό μπαράζ των διοικήσεων των εταιρειών VODAFONE & WIND, τα Σωματεία εργαζομένων των δύο εταιριών εξηγήσαμε τι σημαίνει στ’αλήθεια το εγχείρημα του network sharing (συγχώνευση δικτύων), για τις δήθεν εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, πως το σχέδιο αυτό είναι μονόδρομος για τις δύο εταιρίες & πληροφορούμε για τις πραγματικές συνέπειες που αφορούν στους εργαζόμενους.

Αποδείξαμε πως πρόκειται για μια ακόμα εργολαβία (outsourcing), που κύριος στόχος του είναι η μείωση του λειτουργικών εξόδων των δύο εταιριών και κυρίως του εργασιακού κόστους, με την διάλυση των επιχειρησιακών σωματείων και την κατάργηση των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων , για να ανοίξει ο δρόμος για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας & τους μνημονιακούς μισθούς.

Προχωρήσαμε σε συναντήσεις με τους συναδέλφους των τεχνικών τμημάτων και σε γενικές συνελεύσεις.

Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τα κόμματα(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΠΑΣΟΚ).

Καταθέσαμε αίτημα στην ΕΕΤΤ για να μας παρέχουν άμεση ενημέρωση. Μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΕΤΤ και μέσω δημοσιευμάτων στο ίντερνετ, πληροφορούμαστε πως την προηγούμενη Παρασκευή 19/7/2013 συνεδρίαζε η ΕΕΤΤ και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και το αίτημα του network sharing, το οποίο πήρε αναβολή για την συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης 25/7/2013. Σε προτελευταία επικοινωνία την Δευτέρα22/7/2013 που είχαμε με τους εκπροσώπους της ΕΕΤΤ λάβαμε την απάντηση ότι δεν γνωρίζανε που βρίσκεται το υπόμνημα μας, ενώ σε σημερινή επικοινωνία μας ενημέρωσαν για μία ακόμη φορά πως θα απαντήσουν σήμερα ή αύριο. Πρόκειται για πραγματική κοροϊδία!

Τα σωματεία των VODAFONE & WIND θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να συναντηθούμε με εκπροσώπους της ΕΕΤΤ και να τους εκθέσουμε τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων.

Γι’ αυτό, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι αύριο 24/7, ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση των σωματείων Wind και Vodafone στην Ε.Ε.Τ.Τ, διεύθυνση λ.Κηφισίας 60 Μαρούσι(δίπλα από τα κεντρικά γραφεία της wind) με τη στήριξη όσων συναδέλφων μπορούν καθώς και αλληλέγγυων

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε αυτή την απόφαση. Σίγουρα θα είναι σημαντική η απόρριψη του αιτήματος δημιουργίας νέας εταιρίας.

Όμως, ακόμα και το αντίθετο να συμβεί εμείς πρέπει να επενδύσουμε στην ενότητά μας και στους αγώνες μας ώστε να καταργήσουμε στην πράξη τη νέα εταιρία. Να μην αποδεχτεί κανένας συνάδελφος την μεταφορά του σε αυτή και να εμποδίσουμε τα σχέδια κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων μας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ WIND ΚΑΙ ΣΤΗ VODAFONE – ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Oι εργαζόμενοι σε Windκαι Vodafone,με την εμπειρία και εξειδίκευσή τους, μπορούν να εγγυηθούν τεχνικά κάθε εργασία, χωρίς «νέες εταιρίες» και κατάργηση δικαιωμάτων.

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρησιακών Σωματείων Vodafone-Wind

——————————————————————————————————————————————————————–

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στη Vodafone – Πάναφον

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind

Αθήνα, 23.7.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΠΡΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, τα Σωματεία που υπογράφουν, διαμαρτύρονται για τον απαράδεκτο τρόπο που η υπηρεσία σας αντιμετώπισε το στοιχειώδες αίτημά μας για την παροχή πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με την ίδρυση «νέας εταιρίας» από τις Vodafone και Wind.

Καταθέσαμε το αίτημά μας στις 26/6/2013, παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου27749 για το σωματείο της Wind και αντίστοιχα την ημερομηνία 11/7/2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 30140 για το Σωματείο της Vodafone. Έκτοτε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την υπηρεσία σας, δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντησή σας για σχεδόν ένα μήνα.

Όταν αργότερα καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας, αρχικά μας ειπώθηκε ότι επρόκειτο να μας ενημερώσετε, πράγμα το οποίο ποτέ δεν έγινε. Στη συνέχεια, μετά από επανειλημμένες δικές μας τηλεφωνικές επικοινωνίες, μας αναφέρατε την εξωφρενική «δικαιολογία» ότι… χάσατε τον αριθμό πρωτοκόλλου! Aλήθεια, κύριοι; Αν επρόκειτο γι’ αυτό, γιατί άραγε δεν είχατε επικοινωνήσει μαζί μας για να σας το αποστείλουμε ξανά, ώστε να μας δώσετε και την απάντησή σας, ως οφείλατε; Και ποιος αρμόδιος της υπηρεσίας σας αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτή την «απώλεια»; Ο δεύτερος συνηθέστερος τρόπος αποφυγής της απάντησης ήταν οι επανειλημμένες υποσχέσεις για ανταπόκριση στο αίτημα την ίδια ή την επόμενη μέρα, χωρίς αυτό να έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί.

Όπως είχαμε τονίσει και στο αρχικό μας αίτημα, τα Σωματεία μας έχουν έντονο ενδιαφέρον και έννομο συμφέρον να γνωρίζουν τις εξελίξεις αυτής της υπόθεσης,καθώς επηρεάζει καθοριστικά τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, μισθοί κ.α.), τα δικαιώματα συνολικά περίπου 3.000 εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Ο τρόπος που η υπηρεσία σας αντιμετώπισε το αίτημά μας δείχνει όχι μόνο ότι αδιαφορείτε για τα παραπάνω, αλλά μάλλον ότι δείχνετε υπέρμετρο ζήλο για την επεξεργασία,συζήτηση και ολοκλήρωση του αιτήματος των διοικήσεων των Vodafone και Wind εν κρυπτώ από τους εργαζόμενους. Και πάντως ότι λειτουργείτε καθ’ υπέρβαση των τυπικών σας αρμοδιοτήτων, αφού δεν μας δώσατε καμία απάντηση, θετική ή αρνητική. Αλήθεια,από πού αντλεί η υπηρεσία σας το «δικαίωμα» να μεταχειρίζεται έτσι το αίτημα οποιουδήποτε πολίτη, πόσο μάλλον αν πρόκειται για οργανωμένα σωματεία, δηλ. να μην δίνει καμία συγκεκριμένη απάντηση, θετική ή αρνητική, και να υπεκφεύγει επί μακρόν;

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτή την στάση σας, την οποία θα γνωστοποιήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση για την πορεία του αιτήματός μας, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε και την εγκυρότητα της όποιας απάντησής σας, όπως έχουμε δικαίωμα, καθώς και τη δυνατότητα παρέμβασης μας στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ε.Ε.Τ.Τ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25Ιουλίου για να μπορέσουν να εκφραστούν οι θέσεις των εργαζομένων των δύο εταιρειών

Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να μένουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας παθητικά την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, στο όνομα της εκτέλεσης οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου.

Τέλος, σας επισυνάπτουμε και τα αρχικά υπομνήματα που είχαμε καταθέσει στην Ε.Ε.Τ.Τ μαζί με τους Αρ. Πρωτοκόλλου.

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρησιακών Σωματείων Vodafone-Wind

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης