Ανακοίνωση – Καταγγελία Vodafon – Wind

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στη Vodafone – Πάναφον
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind

Αθήνα, 25.7.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

Όπως γνωρίζετε, τα Σωματεία των εργαζομένων στις εταιρείας Vodafone και Wind, κάλεσαν τους συναδέλφους σε παρέμβαση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών &Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), χθες Τέταρτη 24/7 το πρωί, εν όψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, σήμερα Πέμπτη 25/7, του αιτήματος των Διοικήσεων των δυο εταιρειών για το Network Sharing. Ο σκοπός μας ήταν να εκθέσουμε τις θέσεις των εργαζομένων σχετικά με την δημιουργία της νέας εταιρείας και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την εξέλιξη, με δεδομένο πως πιστεύουμε θα είναι ένα σκληρό χτύπημα προς τις κατακτήσεις που με μεγάλη δυσκολία έχουν πετύχει μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στις δυο εταιρείες. Επιπλέον, με την παρουσία μας εκεί αναζητήσαμε να ενημερωθούμε από τους  αρμοδίους σχετικά με την ίδρυση της νέας εταιρίας από τις Vodafone και Wind, αφού δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στο σχετικό αίτημα που έχουμε καταθέσει από τις 26/6.

Αντί αυτών, στην είσοδο του κτηρίου, μας περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις, φανερές και μη, οι οποίες ξεκίνησαν με ανακριτικού τύπου ερωτήσεις («πόσοι είστε»,  «τι θα κάνετε» κ.τ.λ.), καταλήγοντας στο να παρεμποδίσουν με την βία την είσοδό μας στο κτήριο όπου στεγάζεται η ΕΕΤΤ. Στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας για ποιο λόγο παρεμποδίζουν εκλεγμένα μέλη των ΔΣ των δυο Σωματείων να επισκεφτούν τα γραφεία μιας Δημόσιας Υπηρεσίας και να συνομιλήσουν με τους εκεί υπεύθυνους, κανένα αστυνομικό όργανο δεν απαντούσε. Οι επικεφαλείς αξιωματικοί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, καθώς και να μας πουν ποιος και για ποιο λόγο τους κάλεσε να παρίστανται και να παρέμβουν με αυτόν τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και παράνομο τρόπο. Αφού επικοινωνήσαμε με εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, δίνοντας δημοσιότητα στο ζήτημα, αναγκάστηκαν να μας αφήσουν να περάσουμε στο κτήριο, συνοδεύοντάς μας ακόμη και μέσα στα ασανσέρ!
Τονίζουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια του γεγονότος υπήρχε επικοινωνία της αστυνομικής δύναμης με υπαλλήλους της ΕΕΤΤ.
Στα γραφεία της ΕΕΤΤ, αφού ξανακαταθέσαμε το κοινό αίτημα των Σωματείων για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το Network Sharing, με μεγάλη δυσκολία και ύστερα από διαπραγματεύσεις μέσω του κου Γ. Ορφανού, Διευθυντή Οικονομικών &Διοικητικών Υπηρεσιών της ΕΕΤΤ, δέχτηκαν και συναντήθηκαν μαζί μας ο Πρόεδρος κος Λ. Κανέλλος, ο Αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών κος Δεληκωστόπουλος, ο υπεύθυνος του Νομικού Τμήματος κος Α. Σπυρόπουλος, ο κος Γ. Ορφανός καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος κος Ν. Ηγουμενίδης.

Αφού αναπτύξαμε τις θέσεις μας και τις αντιρρήσεις σχετικά με την δημιουργία της νέας εταιρείας, τα μέλη της ΕΕΤΤ:
–          Δήλωσαν πως τους απασχολεί μόνο το τεχνικό κομμάτι και οι εργασιακές συνέπειες δεν αφορούν την ΕΕΤΤ.
–          Αρνήθηκαν να μας δώσουν τα στοιχεία του φακέλου, διότι έχουν χαρακτηριστεί εμπιστευτικά από τις εταιρείες.
–          Στα τεχνικά ζητήματα που θέσαμε δήλωσαν πως κατά την προσωπική τους γνώμη δεν θίγεται ο ανταγωνισμός και πως δεν μπορούν να αναφέρουν κάτι παραπάνω σχετικά.
–          Στο αίτημα παρέμβασής μας  στην αυριανή ολομέλεια της ΕΕΤΤ, που θα εξετάσει το αίτημα, το απέρριψαν με προσχηματικές δικαιολογίες για την έλλειψη χρόνου, την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας και την ίδια τη διαδικασία που ακολουθούν κατά την οποία δεν γίνονται δεκτές ακροάσεις.

Θεωρούμε προκλητική την όλη στάση, της –υποτιθέμενα- Ανεξάρτητης και Δημόσιας ΕΕΤΤ. Όπως μάθαμε εκ των υστέρων εκείνοι –και πιθανότατα καθ’ υπόδειξη των Διοικήσεων Vodafone και Wind- είχαν καλέσει την αστυνομία με προφανή σκοπό να μην ακουστεί η φωνή των εκπροσώπων των 3000 περίπου εργαζομένων στις δυο εταιρείες, στην ουσία ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική δράση των εκπροσώπων τους, αλλά και το απλό δικαίωμα προσέγγισης μίας δημόσιας υπηρεσίας.

Ενταγμένοι στην γενικότερη πολιτική που καταβαραθρώνει τους εργαζόμενους και υπηρετεί τις εργοδοσίες και τα συμφέροντα τους, ήθελαν μέσω της αστυνομίας να μην επιτρέψουν την παραμικρή παρέμβαση και επικοινωνία μαζί τους, ώστε απρόσκοπτα οι Διοικήσεις να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Τα Σωματεία των εργαζομένων σε VODAFONE και WIND, θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους τις προσπάθειές μας για την ματαίωση της δημιουργίας της νέας εταιρείας, χωρίς να θεωρούμε πως η απόφαση της ΕΕΤΤ είναι το σημαντικότερο.

Το σημαντικότερο είναι ο αγώνας των εργαζομένων , ώστε στην πράξη να ματαιωθεί η νέα εταιρία και κάθε σχέδιο μεταφοράς των εργαζομένων σε αυτήν.

-Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα σχέδια της εργοδοσίας για την ίδρυση νέας εταιρείας, όπως και κάθε μορφής Outsourcing.
-Το όποιο έργο να υλοποιηθεί από τους εργαζόμενους της VODAFONE και της WIND.
-Κανένας εργαζόμενος τεχνικός να μην αποδεχτεί την μεταφορά του στην νέα εταιρεία.
-Όλοι οι εργαζόμενοι να στηρίξουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι με τους αγώνες μας αυτό το δίκαιο αίτημα, να υπερασπιστούμε την ενότητά μας ως εργαζόμενοι σε VODAFONE και WIND.

Tα ΔΣ των Επιχειρησιακών Σωματείων Εργαζομένων σε Vodafone και Wind

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης