ΣΥΒΧΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στις απολυμένες συναδέλφισσες της εταιρίας Online Sales [+συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας]

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210 – 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | http://bookworker.wordpress.com

Ψήφισμα συμπαράστασης στις απολυμένες συναδέλφισσες της εταιρίας Online Sales

resized-acaf6a54d6266d271f49d7d5a96c5ebaΩς Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις συναδέλφισσες Ε.Δ. και Η.Κ. που απολύθηκαν παράνομα και εκδικητικά από την εταιρία Online Sales και στηρίζουμε τον αγώνα των ίδιων και της «Συνέλευσης εργαζομένων και ανέργων τηλεφωνητ(ρι)ών – Proledialers» για την επαναπρόσληψή τους.

Τους δύο μήνες που η Ε.Δ. εργαζόταν στην εν λόγω εταιρεία ζητούσε συνεχώς τη σύμβασή της, αλλά κι ένα συμπληρωματικό έγγραφο (μέσα στους όρους του οποίου ήταν και η απαίτηση οποιοσδήποτε εργαζόμενος, από τη στιγμή που θα αποχωρούσε από την εταιρεία και για ένα χρόνο μετά, να μην εργαστεί σε άλλο «ανταγωνιστικό» τηλεφωνικό κέντρο!). Έπειτα από την πάροδο δύο μηνών η εταιρεία τελικά «φιλοτιμήθηκε» να δώσει αντίγραφο της σύμβασης, αλλά απέφυγε να δώσει το συμπληρωματικό αυτό έγγραφο ανακοινώνοντας ότι θα το δώσει κάποια άλλη στιγμή. Στην απλή ερώτηση της συναδέλφισσας αν θα το πάρει σίγουρα στα χέρια της, το αφεντικό την απέλυσε με την αιτιολογία ότι τόλμησε να τον αμφισβητήσει!

Η Η.Κ. απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να συνεχίσει να δουλεύει απλήρωτη και πέραν του ωραρίου της, μέχρι να πιάσει το «στόχο πώλησης» της εταιρείας.

Τέτοια κρούσματα οξυμένης έντασης εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας (εκδικητικές απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, ψυχολογική πίεση,…) όπως και οι μισθοί πείνας βέβαια, είναι πολύ απλά η πραγματικότητα σε πάρα πολλά τηλεφωνικά κέντρα αλλά και σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους και κλάδους, όπως και στον δικό μας σε ένα μεγάλο βαθμό. Οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι τον εκβιασμό της ανεργίας και την ολοένα και πιο ευνοϊκή γι’ αυτούς εργατική νομοθεσία, αλλά και υπερβαίνοντας δίχως κανέναν ουσιαστικό περιορισμό ακόμα κι αυτήν, μετατρέπουν τους χώρους εργασίας σε σύγχρονα κάτεργα.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, ο μόνος δρόμος για εμάς τους εργαζόμενους είναι η συναδελφική αλληλεγγύη, η από τα κάτω οργάνωσή μας και η συλλογική αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς. Η σύνδεση όλων των αντιστάσεων μας και σε διακλαδικό επίπεδο. Η συνειδητοποίηση ότι όλοι εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να βάλουμε φρένο στην επίθεσή τους και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

Τετάρτη 4/6, 1μμ στο τηλεφωνικό κέντρο της Online Sales (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

Δευτέρα 16/6, 10πμ στην Επιθεώρηση Εργασίας, Αγησιλάου 10

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης