Συνεχίζοντας να χτίζουμε το Διεθνισμό Στο πνεύμα του Τζο Χιλλ! 13-15 Αυγούστου στο Gävle: 3 μέρες γεμάτες ελπίδα, συζητήσεις, μουσική και αγώνα.(Aνταπόκριση από τη Σουηδία)

11855641_970894819628787_673470960976289125_nΑνταπόκριση από το διεθνές ελευθεριακό τριήμερο στη Σουηδία και τη συνάντηση του Κοκκινόμαυρου Συντονισμού.
Το Gävle είναι η πόλη της Σουηδίας που γεννήθηκε ο επαναστάτης συνδικαλιστής Τζο Χιλλ1. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από το θάνατό του η αναρχοσυνδικαλιστικη οργάνωση SAC
διοργάνωσε μέσα στον Αύγουστο μια συνάντηση με μέλη αναρχοσυνδικαλιστικών και επαναστατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν για τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες που έχουν ξεσπάσει σε κάθε χώρα και τους τρόπους παρέμβασης σε αυτούς, την κατάσταση με τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, την επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά κεκτημένα και τις εργατικές αντιστάσεις, τις δυνατότητες κοινών αγώνων σε διεθνές επίπεδο, κ.α. Μέλη οργανώσεων του ελευθεριακού συνδικαλισμού καθώς και αγωνιστές του ελευθεριακού κινήματος από Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Ουκρανία, Ρωσία συναντήθηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις και έχτισαν σχέσεις που θα οδηγήσουν σε κοινές δράσεις στο άμεσο μέλλον. Όλες οι εισηγήσεις των εκδηλώσεων έχουν καταγραφεί και θα εκδοθούν σε μια μπροσούρα από τους διοργανωτές.

Στο περιθώριο της συνάντησης έγινε και η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση του Κοκκινόμαυρου Συντονισμού που αποτελεί ένα διεθνές όργανο συντονισμού συνδικαλιστικών οργανώσεων που αναφέρονται στον αναρχοσυνδικαλισμό και τον επαναστατικό συνδικαλισμό και στον οποίο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν η ΕΣΕ (Ελλάδα), η CNT-F (Γαλλία), η SAC (Σουηδία), η S.O. (Ισπανία), η CGT (Ισπανία), η I.P. (Πολωνία), η USI (Ιταλία) και οι IWW ως παρατηρητές. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα για κοινές καμπάνιες πάνω στο ζήτημα της μετανάστευσης και των εργασιακών δικαιωμάτων, η συνδιοργάνωση διεθνών κλαδικών συναντήσεων (αποφασίστηκε να γίνει στην Πολωνία διεθνής συνάντηση εργαζομένων/ανέργων στον κλάδο των κατασκευών), κ.α. Τέλος υπήρξε η πρόταση η επόμενη συνάντηση του συντονισμού να γίνει στην Ελλάδα κάτι που θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στις κλαδικές και τοπικές συνελεύσεις της ΕΣΕ.

Σε μια περίοδο που εν μέσω παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης η επίθεση του κεφαλαίου στις εργαζόμενες τάξεις εντείνεται και διακρατικοί ανταγωνισμοί οξύνονται οδηγώντας σε πολλές περιπτώσεις σε ανοικτές πολεμικές συρράξεις και κύματα προσφύγων είναι αναγκαίο οι απαντήσεις των από κάτω να μην περιχαρακώνονται σε εθνικά πλαίσια και εθνικιστικές αυταπάτες αλλά να χτίζουν τον εργατικό διεθνισμό που είναι αναγκαίος για να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια των αφεντικών για το ματοκύλισμα του πλανήτη. Υπό αυτήν την έννοια συναντήσεις σαν αυτή του περασμένου Αυγούστου χρειάζεται να πληθύνουν και να εμπλουτιστούν σε περιεχόμενο και πρακτικές και να χτίσουν μια παγκόσμια εργατική κουλτούρα αντίστασης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση του επαναστάτη συνδικαλιστή Τζο Χιλλ εδώ: https://ese.espiv.net/